Monday, January 30, 2006

Bli trygg i dina känslor!

Enligt SCB:s hemsida gifte sig 41 584 personer under 2005 och 18 376 skilde sig samma år. Det är ganska tragiskt att det är så många tycker jag! Givetvis finns det många bra skäl för att skilja sig, men det finns många dåliga också.

Vad säger ni om denna tanke:
Ett förhållande har sina upp och nedgångar precis som livet. Var medveten om det när du läser detta. Säg att du har en partner som du älskar över allt annat och han eller hon älskar dig. Trots detta kommer du med största sannolikhet att få känslor för andra än din partner och din partner kommer (hemska tanke) att få känslor för andra än dig i livet. Vi säger att det är så. Vad kan du då göra åt saken förutom att förneka det? Jo, du kan bli trygg i dina känslor för din partner och då se att en liten förälskelse är på en helt annan nivå än de djupa känslor ni har för varandra.

Vi människor har känslor som vi inte kan styra över. Vi har också en outömmlig källa av kärlek inom oss. Nu kanske du tänker att; jag skulle aldrig få känslor för någon annan, jag älskar ju min partner. Men, plötsligt kommer känslor för någon annan över dig som en våg. Om du inte är beredd kan du sköljas med. Om du är medveten om att känslan kan komma och du håller fast vid din livskamrat som vid en klippa, kan du låta vågen komma, låt den skölja dig, göra dig ren och lycklig. Då kan du till och med tillåta dig själv att känna känslan. Njuta av förälskelsen inom dig, tillåta dig vara där för en stund. Låt den rena dig och ge dig ny energi, men håll alltid fast vid din klippa.

Om du överraskas och sköljs med och du tror att förälskelsen i sig är ett tecken på försvagade känslor för din partner kan det resultera i att du får skuldkänslor, börjar må dåligt i förhållandet. Det i sin tur kan leda till otrohet, skilsmässa och oövervägda val i livet. När du tillåter dig känna förälskelsen och sedan finner att vågen snart ebbar ut, känner du att det var tur att du inte gav upp allt för denna känsla. Om du drabbas av vågen när ditt förhållande inte är lika starkt är det ännu viktigare att komma ihåg upp- och nedgångarna. Livslång kärlek kräver mer än vad vi kanske själva vill erkänna, men den ger också mycket!

Läs om relationer på Sjukrådgivningen

No comments: