Friday, November 02, 2007

Rapport: resa till tyskland

Är nu tillbaka i Sverige efter en fantastisk och viktig resa. Jag, Robban, Mattias (brorsan) och Anna (svägerska) samt mor och far har varit på en busisnesstripp till syd-tyskland för att vara med vid invigningen av Logosol GmbH:s nya lokaler. Henke (från Skellefteå) som driver Logosol där nere har gjort ett otroligt jobb! Invigningen var fantastisk med hundratals nöjda kunder och entusiaster. Kontoret är stylat a la IKEA och logosolandan finns i väggarna!

Vi har också hunnit med en hel del annat! Den tyska maten är tillexempel helt amazing! Nästan alla restauranger (på "landet" där vi var) har en egen ladugård/odling osv där de får all mat ifrån. Allt är toppkvalitét, nygjord Apfelscharle (typ kolsyrad äppelsaft), nyplockad sallad, nyvärpa ägg osv. Omgivingarna var fantastiska och det var pyntat överallt. I Sveroge går vi från sommar sedan till vinter - här var det fantastiska höstdekorationer överallt! Pumpor, ljus, växter, bär mm. Fantastiskt vackert!

Vi var också en dag i Schweiz (och även Österrike) till ett ställe som heter Säntis. Vi åkte linbana upp till ca 2500 m höjd och där var det en sagolik utsikt i absoluta värdsklass.

Jag och Robban stannade en dag extra för att diskutera marknadsföring. Henke tod då med oss på ett "kur-bad" på kvällen. Ett fantastiskt ställe där vattnet kom från jordens inre och luktade svagt av svavel. Man gick från station till station (en lampa blinkade när man skulle gå vidare) där man fick olika typer av vattenmassage med strålar, vattenfall, bubblor mm. Där fanns också olika bastualternativ med tillexempel eukalyptus. Otroligt njutbart.

Sista dagen var vi i München för ett hel dags strosade i affärer. Det blev dock inteså mycket shoppande (några "snöglober" som jag samlar på, 2 st starbucksmuggar, en burberry halsduk). Alla affärer man kunde önska sig fanns där! Både stora shoppingcenter och alla konceptbutiker. T.ex. ett armanifik där de sålde armanichoklad!

4 comments:

Fia said...

Åh vad härligt det låter! Och vilka otroliga bilder! Så du har fått "höst-boosta" lite nu då för att orka med resten av året? :)

Anonymous said...

ÅHHH resor gör en ju så otroligt glad!
Vilka härliga fotografier!
Ha en bra All helgona´-helg!!!

Anonymous said...

men gud, vilka vyer!!!

Katarina said...

Sofia: Ja det var superskönt och supervackert! Hösten är fantastisk!

Karin: Ja det är toppen att resa, speciellt nu när jag arbetat bort min flygrädsla (fast landningen på midlanda var den värsta hitills). Hoppas att du också haft en trevlig helg!

Ninen: Ja det var sjukt vackert! :)