Thursday, November 08, 2007

Badrumsprojektet...

Nu drar vi igång vårt badrumsprojekt!
Vi har nu kontaktat en arkitekt som ska göra ett förslag till oss. Jag tänkte därför spåna ner några tankar och tänkte att det är lika bra att jag gör det här så kan jag ju även få feedback från er läsare! :) Så kom gärna med goda råd och synpunkter! Vad är det bästa i ert badrum? Erfarenheter av renovering? Allmäna tips?

Vårt önskemål är att skapa
Y ett rum med alla grundfunktioner för ett badrum (toa/tvätt/bad/dusch)
Y ett rum för avslappning och vardagslyx tillsammans (bastu/viloplatser)

Vårt hem ligger i ett kvarter från 1700-talet. I de rum vi hittills renoverat har vi i grunden en modern stil, men med inslag av det lantliga/gammeldagsa - ofta med hjälp av inredningsdetaljer och liknande. På övervåningen har

vi mörka trägolv och väggar i beige och brunt. Jag har också delvis inrett med tanke på Feng Shui både i själva möbleringen och vad gäller inredningsdetaljer för att få balans, harmoni och en skön känsla i hemmet. Se exempel på vår stil här.













Det vi vill att vårt badrum ska innehålla:

Bastu
Badkar
Duschrum (både med vanlig duschslang och stor ”sil” i taket
Toalett (vägghängd)
Handfat med avlastningsyta+förvaring
Tvättmaskin och torktumlare
Spegel ovanför handfat samt helkroppsspegel
Stort skåp
Tvättkorg
Någon typ av sittmöbel för 2-4 personer

Stil (idéer)
”SPA-känsla”
Lyxigt
Modernt med inslag av lantligt
Gärna någon annorlunda med wow-känsla :)

Material
Kakel på golv och vägg, eventuellt bryta av med en trävägg (vi har t.ex. sett ett trägolv som skulle vara läckert att ha på någon vägg)

Färger (idéer)
Vitt till brunt

Övrigt
Golvvärme
Insynsskydd för halva fönstret
Finns möjlighet att höja taket en dryg meter, skulle då bli snedtak.

Skisser hitills (ett par av dem...)
Vår första idé var att höja upp själva bad och duschdelen. Bakom glasväggen i ändan av badkaret skulle duschen alltså vara. Men vi misstänker att det är opraktiskt med denna upphöjning.
En annan lösning. Känns dock konstigt med duschen mot bastun, fungerar det tro?
Nuläget:
Inget tak
Inget golv (men nu raka åsar!)
Inga väggar
Alla möjligheter! :)










Detta var det som jag kom på nu...återkommer kring detta projekt givetvis! Ser framemot din feedback!

4 comments:

kkk said...

Hej Katarina, här är er inredningsarkitekt!

Jag vet nu en hel del om hur ni vill ha badrummet. Ni har bra förutsättningar att få ett riktigt härligt badrum. Rummet är relativt stort och ljust. Ni vill ha in många funktioner i rummet så det blir den stora utmaningen att få plats med allt. Är det något ni kan tänka er att utesluta eller "förminska" om det skulle bli kärvt med utrymmet? Tvättmaskinen (smutstvätt & oljud) tar bort känslan av lyx och SPA... det var en första tanke. Jag postar bekräftelsen idag, när jag får tillbaka ett ex ringer jag er.

Fia said...

Gud så avis jag blir! Vi har en minimini-badrum där badkaret tar upp ena långsidan, toa + handfat. Sen finns det inte mer golvyta! Ska bli så spännande att få höra hur erat blir!

Ulla-Karin said...

Vi har ett relaxavdelning men utan tvättstugedelen. Från början var där en vinröd heltäckningsmatta fram till duschen. Röd paisleymönstrad tapet av ngt slag i duschen och mörkgrön träpanelvägg... Det såg mkt mörrigt och halvrisigt ut.

Vi har ett beige italienskt kakel på golv och väggar och på ena väggen som är som ett insprång har vi mörkbrun ask och det går en bit ner på govlet där rottingstolarna och ett litet bord står. Vi har en läcker ljushållare på väggen gjord av en gammal sits till en slottermaskin... och givetvis finns det en lite större kandelaber i relaxen och ett stort hörnbadkar, samt en bastu med ångbastufunktion också och duschen intill bastun. Det funkar utmärkt! Tidigare var den en öppning till en en STOR pool som finns i anslutning, men den har vi för tillfället lagt igen, då poolen behöver rustas om den ska användas. Poolen är 11 meter lång, 4.5 meter bred och 2 meter djup... Mycket vatten går det till den.

Vi har alltså en relaxavdelning som går i beige, mörkbrun ask, vita detaljer och ngn grön växt och ngn liten buddhafigur har smugit sig in bl a.

Katarina said...

Maria: Hej på dig du! Trevligt att du hittade hit! Vi kan helt klart förminska själva "tvätt-delen". Det vi tänker oss är i princip en tvättmaskin+tumlare på varandra samr någonstans för smutstvätt (just tvättkorgen skulle vi iofs kunna ha någon annanstans). Har du någon idé på vad man annars kunde förminska?

Det ska bli superkul/intressant att höra om dina idéer! Jag fortsätter att fundera...bland annat här på bloggen!

Sofia: Ja vi tycke rockså att det ska bli spännande, ett STORT projekt bara! :) En utmaning att kommaigånbg, därför har vi anlitat Maria!

Kyra: Det låter helt fantastiskt, jag blir otroligt nyfiken och inspirerad, har du några bilder på detta rum?