Friday, November 23, 2007

Floorfiller

Helt sjuk låt! Så här tror jag att de som gjorde den tänkte: Okej, vad behöver vi för att skapa en riktig floorfiller? Tungt beat (check) en text som gör att ingen VÅGAR sitta ner (check) och en text som skapar debatt (check)! Undra vad som händer när denna låt börjar spelas på klubbarna! Trångt på dansgolvet? Skulle tro det!

Vad tycker du?

7 comments:

Anonymous said...

Svar: Haha, eller hur?! Jag håller med på de punkterna! Speciellt ang. inredningen, godiset & filmerna ;)

Katarina said...

My: När katten är borta...vi ..liksom dansar på bordet! :)

Anonymous said...

näeh, jag tycker inte om det, jag tar faktiskt jävligt illa upp. de förlöjligar ett viktigt begrepp som många tjejer har på tok för svårt att använda sig av. många vill ju inte erkänna för sig själva ens att de har blivit våldtagna, att vattna ur begreppet på det här sättet tror jag inte bidrar till nåt annat än flams kring petiga tjejer som inte tål lite tjat utan att bli aggro. för tjejer är ju så himla farliga när de säger nej till nåt som nån annan har kommit på. i wish att ordet betydde "alla som inte dansar". man förminskar ett stort problem som ofta börjar på klubbar (date-rapes etc). skitdåligt.

Katarina said...

Ninen: Du har säkert rätt i det du skriver, detta är allvarliga saker de sjunger om på ett otroligt ironiskt sätt. Sedan om man ser det på ett annat sätt...de förlöjligar detta hemska men iofs även våldtäktsmännen tycker jag, de förminskar problemet på ett sätt - men kanske lyfter de samtidigt upp detta hemska till ytan på något sätt? Jag undrar hur de tänkte när de gjorde denna låt, vad deras syfte med den var? Bara att tjäna stålar eller fanns det någon annan tanke bakom? ...Säkert är att denna låt kommer absolut provocera många och skapa debatt kring detta laddade ämne.

Fia said...

Jag tycker att låten kickar ass!
Och visst, det handlar om våldtäkt, men det kanske är dags då för folk att få upp ögonen lite och inte leva i sin bubbla. Hörde ni om den 13åriga tjejen som blev våldtagen utanför skolan? Hon kunde ge ett bra signalement och han kanske fanns på bild på skolans övervakningskamera. Och så sökte man efter två kvinnor som gick förbi när våldtäkten ägde rum! Om tjejen såg dem så borde väl även de sett henne? Folk måste sluta vara så fega och konflikträdda.

Anonymous said...

men låten HANDLAR ju inte om våldtäkt. kan då inte påverka nån bubbla heller,tror jag inte. skulle jag vara ute nånstans och dj:n skulle spela den här låten skulle jag tvinga honom att sluta spela den/bli utslängd med gott samvete. det är så jävla typiskt mansvärlden att skämta bort deras eget ansvar. alla män har skyldighet att döma ut de män som beter sig svinigt mot kvinnor, men inte många väljer att göra det. det är alltid kvinnorna som får ta ställning och bryta kontakter, medans män ställer upp som de värsta misshandlade fruarna bredvid sina sviniga vänner. "han är snäll innerst inne" säger de, och sen sjunger fjantiga sånger om det som vi kämpar som djur för att få rätt att värja oss emot.

Katarina said...

Jag håller med om att låten i sig är grymt svängig och jag tror att den kommer bli en hit (nya boten anna) ...den är förresten redan veckans hitvarning på ZTV.

Det är ett skumt (kanske dumt jag vet inte) sätt att ta i ett sådant svårt ämne. De sjunger att alla som inte dansar är våldtäktsmän, ungefär som att alla som inte dansar är jäkligt puckade. Kanske är deras tanke att alla ska stå upp på dansgolvet för att ta ställning mot detta hemska/svåra på ett enkelt sätt?

Som sagt...debatten är het och redan igång runt om på nätet.