Monday, October 29, 2007

Kort meddelande...

Jag har sett mycket vackert de senaste dagarna. Bilder kommer om ett par dagar ungefär.

Snart kommer dessutom idéer pa höst/jul vardagslyx. Hur gör du denna tid vardagslyxigare? Kommentera gärna redan nu! :)

7 comments:

Fia said...

Till att börja med på detta underbara ämne så måste jag säga: köp inredningstidningen xxxxx och trädgård (tappade namnet helt nu).
142 sidor julmys!

Anonymous said...

jag ligger i soffan med tända ljus och massa k-special från svt:s hemsida. bakar småkakor och lagar soppor. det är fusk att hoppa över hösten och direkt börja med julmyset, julmys är ju så mycket enklare med färdigt pyntoch allt. vilken förolämpning mot hösten också, att bara hoppa över! höstpynt kan vara: hästkastanjer, mossa och lönnlöv med vackra färger. jag har gjort ett litet stilleben av detta vid mina stereohögtalare och det känns himla bra! bjud hem folk på sällskapsspelskvällar med te och/eller vin, choklad osv.. ostbrickor.

Anonymous said...

Jag brukar beställa pyssel från Panduro och bara julmysa och julpyssla i flera veckor. Och så gillar jag att lacka paketen istället för att använda tejp, det känns så Astrid Lindgren-mysigt! Första gången hade inte jag fattat att det fanns särskild lack för julklappar utan jag använde rött nagellack, så himla pinigt.

Fia said...

Drömhem och trädgård heter tidningen!

Nina said...

Om man nu kan kalla stickning för vardagslyx?! :) Men det blir ju det när man kryper ihop i soffan, elden sprakar i spisen och tekoppen står bredvid - och stickorna klirrar så gemytligt medan sockan tar form!!

Anonymous said...

Tända ljus är ju en klassiker, och verkligen värd att kallas det. Mysfaktorn stiger genast man tänder några ljus i mysiga "hållare". Och att baka hemma, om man har tid, ger också mysfaktor. Ännu bättre om man bakar tillsammans med en god vän.

Jag bakade tillsammans med min kompis igårkväll (och hade tända ljus på bordet). När två andra kompisar kikade in en stund fick jag flera komentarer som innehöll orden "mysigt" och "hemtrevligt" :)

Och så måste jag hålla med Nina om stickandet. Jag har fått upp ögonen för det också. Det ger en mysig känsla inombords, lite små-tantigt, men på ett positivt sätt ;)

Katarina said...

Sofia: Jag gjorde det direkt på Arlanda! Den var grymt bra! Jag ska åka och shoppa lite julgrejor strax! :)

Ninen: Åh vad bra du är! I Tyskland hade de verkligen tagit vara på hösten! Det var så fantastiskt vackert med trädgårdar som lyste av färg, pumpor, tända ljus, rönnbär i vaser, blomsterarrangemang. Dessutom fantastisk mat från årets "skörd". Jag blev otroligt inspirerad! Av tyskarna och av dig nu! :)

Jezzika: Panduro..mmmm!!! ;) Jag ska också lacka klappar i år, premiär! He he nagellack funkar alltså inte!


Nina: Åh jag är så himla sugen på att lära mig sticka! Det låter så mysigt när du beskriver det! :)

Hanna: Ja värme-ljuskontot sjuter i höjden även här! I helgen blir det bullbak och kanske lite höstgodis!