Saturday, September 16, 2006

Visa kärlek och respekt!

Detta är några av de saker som jag tycker är viktigt i ett förhållande: YY
>> Att visa kärlek och respekt! Både mot varandra och mot sig själv! Att känna kärlek och respekt till sig själv är en oerhört stark del i ett förhållande känner jag!

>> Att lyssna på varandra! Var närvarande när din kära vän berättar något för dig. Intressera dig! Coacha varandra! Skapa tid där det är möjligt att prata med varandra!

>> Gör roliga saker tillsammans! Vardagslyxa! Love-bomba varandra (och sig själv såklart) med kramar, kyssar, komplimanger och beröm! Uppmuntra varandra och hjälp varandra att växa som människor på så sätt!

>> Att se till att hålla fast vid verkligheten och att vara medveten om att den beror på min egen tolkning och behov. Det jag uppfattar som verkligt och sant behöver inte uppfattas på som verkligt och sant av någon annan. Det handlar om att känna - och bejaka.

>> När det gäller konflikter: Att komma ihåg att det är den andra repliken som startar en konflikt! Om det är möjligt, låt bli att starta en konflikt då man blir irreterad, ofta är det bättre att ta upp det senare när man tänkt igenom situationen, ofta är det inte ens nödvändigt då. Komma ihåg att checka av orsaken till känslan (kan ligga i något som hände tidigare t.ex.) och att försöka förstå ett annat synsätt/en annan åsikt! Det gäller ju att lösa problemet inte att vinna diskussionen!

Fler love-tips någon?

No comments: