Sunday, September 24, 2006

Res lite lyxigare!

Att resa är en konst. Att skapa förutsättningarna för att själva resan ocskå blir en njutning, inte bara målet. Detta gäller alla resor. Man kan säga att vårt arbete med att stenlägga delar av gården är en resa och att målet är det färdiga resultatet. Då gäller det att njuta från start, längs vägen, att stanna upp, att vara stolt ända in i mål.

Men nu tänkte jag ge några tips på att resa lite lyxigare när det gäller just resa från en plats till en annan med ex tåg, buss eller flyg:

Y Köp en bra bok/magasin att läsa just för denna resa, eller en ljudbok att lyssna på. Alternativt att ladda ipodden med den senaste favoritmusiken. Klassisk musik eller avslappningsskiva är perfekt om du tänkt ägna resan för att hitta nya krafter.

Y Resan är naturligtvis också bra för att förbereda sig inför eventuella jobb, plugga, läsa, skriva och annat nyttigt! Här kan vara en bra tid för att sätta upp mål för de närmaste fem åren, skriva brev till några vänner, coacha sig själv...eller bara för att slappna av!

Y Skaffa riktigt bra väskor! Jag packar alltid med små (snygga) förvaringsväskor innuti väskan också. Det är perfekt för undisar, make-up, accessoarer + en tom (snygg) påse för smutstvätt! Lättare att hålla städat och att hitta i väskan under resan.

Y Bra saker att ha med är t.ex. handtvättmedel, solglasögon (året om), liten medicinväska, våtsavetter, paraply, uppblåsbar kudde, cash om kortet skulle krångla, dricka (en mini-termos är superlyxig att fylla med ex kaffe eller varm cholad om man åker där det ej finns möjlighet att köpa detta).

Y Åk lyxigt om du har råd med det! Det kan vara värt att lägga några extra hundringar på att åka exempelvis 1:a klass.

Y Åk bekvämt! Sköna och snygga kläder! En snygg mysbralla + hoodie är inte fel. GANT har supernygga, sedan är en "klassisk" Juicy Couture (bild från Bubbleroom) inte fel heller!

No comments: