Monday, October 15, 2007

Vardagslyxig mat

Mmmm stuvade makaroner (salt, socker, pepper, kanel, matlagningsgrädde) och köttbullar är himla gott, har just lagat det. Åt just det och insåg att det känns bra mycket lyxigade än vanliga makaroner. Andra heta tips för att lyxa till maten är en klick creme fraiche med chilisås, avocado/melon/mangoskivor som sallad, ett glas vin en vanlig tisdag. På bilden, kul grillmiddag från i sommar! :)

Har du tips på vardagslyx i den vardagliga matlagningen

5 comments:

Fia said...

Mitt tips är att duka snyggt. Vi har tex köpt lite roliga tallrikar på IKEA i olika färg och form. Bara två av varje, då vi bara är två. Vi har en större samling vita vid större sällskap + att vid de tillfällena kan man alltid blanda!
Bordsvatten serveras i en snyggare tillbringare, kanske med någon fruktskiva i.
Roliga, lyxiga glas. Vem säger att man inte kan dricka vatten ur vinglasen som annars bara samlar damm i vitrinskåpet?
När det gäller mat så älskar jag allt som Robert lagar :)

Anonymous said...

jag har haft mycket matlådor i mina dar, och de är ju skittrista. men nu har jag kommit in i bento-världen! bento betyder lunchlåda (typ?) på japanska, och det är ett helt koncept! det finns en hälsoaspekt med det, typ tallriksmodellen, men det roligaste är alla tillbehör och konstnärliga uppläggningar.. amerikanska och japanska hemmafruar (oftast, de har mest tid) tar kort och beskriver innehållet på sina barns och makars bentosar och visar upp det på massa olika ställen på nätet. sjukt inspirerande och kul!! med massa snuttiga tillbehör och tokerier :)

Anonymous said...

Jag och min sambo brukar lyxa till vårt bordsvatten med några bitar lax. Tro det eller ej! Det blir en frisk smak som inte tar över kryddorna i maten. Man ska inte rata innan man provat och dessutom är det ju så nyttigt (omega-3)!

Anonymous said...

Vardagslyx är ju Efterrätter!!

Fram med Blåbär (frusna), smörj en form, på med smulpajdeg. Grädda medan ni äter, servera Vaniljvisp till!!!
Går bra med äppelbitar/kanel/socker eller hallon ist. för blåbär också!!!

Jezzika: det var ett udda tips med laxen...

Katarina said...

Sofia:Superbra tips! Vi har bara "finporslin" och använder nätan alltid vinglas, även till svartvinbärssaften, tända ljus på bordet är också rutin!

Ninen: Coolt! Bento...ja det var verkligen spännande! En vardagslyxig matlåda låter toppen!

Jezzika: Oj! Det var verkligen något nytt...nyttigt kan jag förstå!

Karin: Håller med till 100%! Perfekt med tips på ett lättfixad efterrätt! Ett annat tips på efterrätt såhär i hösttider är en stor koppå varm choklad med grädde eller marsmallows! :)