Thursday, March 27, 2008

Rent hus!

Såg ni städprogrammet igår? Så sköna tanter, speciellt den ljushåriga! Värsta krumelurgumman. Städa är kul tycker jag! Speciellt att skapa förvaring och struktur i hemmet! Jag håller på att pula med ett städschema för hemmet. Lista över alla rum samt daglig/vekovis/storstädnings-indelning. När renoveringen är klar så ska det skina!

Vad tycker du om att städa? Har du ordning och reda hemma?

5 comments:

Malla said...

Städa är avslappnande och helt ok!
Skulle dock aldrig i mitt liv föra nåt slags schema, helt galet!
Det sägs ju att ordning och reda i hemmet är likamed inre stress och kaos.
Man ska väl inte tro på allt man hör det kan nog stämma in på mitt eget liv.

Katarina said...

Malla: ;) Lite galet kanske med ett "schema" men jag tror att det kommer att underlätta vid ex en storstädning att man kan bocka av och systematiskt fixa hemmet! Sedan är det typiskt mig att göra system för allt! :)

Det jag har hört från min lågstadiefröken var" "Är det stökigt i bänken, är det stökigt i huvudet"...:) Det är nog olika det där!

Tips: Lyssna på CD-bok/musik under städningen, det underlättar!

Ninen said...

ordning har jag definitivt inte. det börjar nästan bli jobbigt. jag har baxat bort alla mina böcker och bokhyllan för att få mer space men nu känns det så naket att jag nästan blir rädd. men ANDRAS luftiga hem är så mysiga!! och lättstädade.

Sofia said...

Hatar att städa!
Tyvärr måste jag ta mig an badrummet idag, då det kommer gäster. Jag städar hellre åt andra! :)

Annika said...

Usch städa är så tråkigt när de känns som ett måste. Samtidigt som det kan vara väldigt skönt när man man har lust (rensa i röran). Antar att man bör lära sig att flytta fokuset från "Det här är sååå trist och jag måste göra det" till "Va fint och fräscht det blir när det är klart." Än har jag inte lyckats. Kan också vara för att jag jobbade med städning några år innan jag pluggade på universitetet. Har liksom fått min dos av städning.