Monday, August 20, 2007

Varit på tippen...och fått ny energi!

Puh...har städat källaren och fyllt en stor släpvagn med skrot! Så himla skönt, det frigör både plats i källaren i i själen för annat! :) Lite kläder och annat skänker vi bort/tar upp till stugan.

Hur känner du när du slänger bort en massa saker?
Som mig, att det frigör ny plats och energi?
Är orolig att du ska sakna något du slängt?
Dåligt samvete över att slänga sådant du en gång investerat i?
Eller något annat?

7 comments:

Anonymous said...

Oj
Jag har sååå himla svårt för att kasta saker. Önskar jag kunde kasta mer. Men det är alltid en massa bra ha saker som ska sparas.

Sara said...

Jag känner mig FRIII!

Var på tippen för några veckor sedan och kastade skräp ifrån källaren. Nu flödar energin!

Men, jag funderar också mycket på hur jag ska komma ur ett förhållningssätt till saker och konsumtion som gör att det ständigt fylls på med nya saker hemma. Så kan vi inte forsätta leva. Så lite ledsen blir jag när jag ser allt vi kastar på tippen, för att dagen efter åka till IKEA och köpa nytt!

Anonymous said...

Jag älskar känslan när man har rensat ut och fått rent och städat överallt! Livet blir lättare och det känns verkligen som en tyngd lyfts från mina axlar!! :)

Anonymous said...

Hej Katarina!
Jag rensade precis på vinden. Hittade tidningar som låg i en banankartong, i en plastpåse. Från 1992! Varför har denna påse sparats? Ingen aning. Den har bara stått i vägen. Aldrig rensats undan...Det var inget annat än skräp men blev till Nostalgi när jag rensade i dessa tidningar/matchprogram... Hittade fotbollsresultat från laget som man varit med och spelade i, bilder på folk som gifte sig då och är ...hm skilda idag...barn som fyllde nåt´ år och som nu är VUXNA! Hjälp! Man blir skrämd av vart tog tiden vägen?!
Vet du vad jag gjorde, och som jag kanske kan tipsa om?

Jag rev ur några absolut roliga nöjesannonser, på krogar man var på i "dåtid", bilder på roliga gemensamma vänner som fanns med i lokaltidningen, resultat som min kompis o jag varit med om...sen gjorde jag en litet Nostalgibrev och la det i min väns postlåda. Med personliga kludd o kommentarer i kanten av annonserna. Kanske 20 ark tryckte jag ned i brevet.
Åh vad jag fnissade för mig själv. Hade vansinnigt, busigt skoj. Så mycket som man glömt, konstaterade vi nu...Men min vän blev glad och vi har fnissat hejdlöst över kommentarer som "kommer du ihåg XXX", "minns du?", så att rensa upp kan ju bli GLÄDJE och NOSTALGI också.

Jag har svårt att kasta men övar mig. Men jag är ingen som köper speciellt mycket heller. Men visst är det skönt när det är rensat bland t.ex kläder och böcker. Så sant som det är sagt: Man får ny ENERGI

Ha en bra dag med nya Energin´!

//Karin W

PS: Jag mailade din party.se mailadress..stämmer den?

Anonymous said...

Det är så fantstiskt skönt och frigörande att rensa ut en massa "skräp".

Anonymous said...

Efter en rejäl rensning känner jag mig bara nöjd och glad. Lättare. Och jag har aldrig varit med om att jag saknat något jag gjort mig av med hittills.

Katarina said...

Christina W sa...
Ja det är lätt att det blir så, jag har en kär mor som är mycket för att spara men nu har även hon början se tjusningen med att sortera bort och ge till andra där det kommer till större glädje! Det gwer maqssvis med energi att t.ex. öppna ett förvaringsskå där allt är sorterat och allt har sin plats! Det ger både ny energi, tid och glädje!

Sara
Ja visst är den där känslan av frihet fantastisk! FRIII!

Ja där delar vi nog en egenskap - det är så lätt att fylla på igen. Jag jobbar på den just nu...

Kiki
Ja det är riktigt härligt!

Karin W
VILKEN FANTASTISK IDE! Jag blir alldeles till mig! Riktigt smart! Från ohanterligt/utrymmeskrävande kaos till massvis med glädje!
:):):)

Annika
Jovisst! Det är grymt skönt! Jag har ibland tänkt att det där kommer jag säkert sakna - med det har aldrig hänt!

Lise
Ja precis vad jag skrev ovan nu! Den saknaden man känner efter ordning och tomma ytor är helt klart starkare!