Friday, July 18, 2008

The law of attraction

Godmorgon sköningar! Vilken underbar dag det kommer att bli idag!
Jag lyssnar på "The secret", har läst den förut men cd-boken är riktigt underhållande, författaren har hjälp av flera olika forskare som också talar på skivan. Den känns intensiv, dynamisk och överdriven på ett amerikanst sätt. Denna hemlighet som boken handlar om är klok: "the law of attraction", det handlar egenltligen om att tänka positivt - för som vi tänker så blir det!

Jag har jobbat med detta en hel del och nu är jag bra på att uttrycka mig positivt utan negationer och att förvänta mig att jag ska få det jag vill ha. Att sätta mål i livet och sedan ta för givet att det ska bli så är ett otroligt effektivt sätt att skräddarsy det liv man vill ha.

Sätter du upp mål med tillvaron/ditt liv? Hur gör du det?

2 comments:

Vida said...

Tycker också att The Secret innehåller en hel del tänkvärt även om formatet stundtals är väldigt amerikanskt (har du sett filmen) men om man kan se förbi det så tror jag mycket stämmer. Jag hade redan innan jag kom i kontakt arbetat med min tacksamhet och det förändrar verkligen perspektivet i livet och framförallt i vardagen tycker jag.

Jag sätter upp mål hela tiden genom att skriva ner dem framförallt men även göra collage. Jag har tänkt att skapa en vision board som jag kan se dagligen för att bli påmind ännu mer. Hur gör du? Sätter du upp mål?

/Vida

Katarina said...

Vida: Håller med dig, tyvärr har jag ej sett filmen. Det förändrar massor, den största utmaningen tycker jag är "att leva som det redan hänt", men det är kanske också den mest effektiva och rliga delen! :)

Jag har varit inne på att göra collage men ej kommit mig för. Vision board är kanske en ännu bättre idé! Idag sätter jag mål dels genom att skriva ner (långsiktiga och kortsiktiga) samt att prata om det jag vill ha. Men med en visionboard blir det mer exponerat och tydligare med bilder osv.