Wednesday, July 16, 2008

FENG SHUI i sovrummet

Sovrummet har också fått sig en uppdatering!
Nya accentfärgen är blått och det känns extra fräscht!


Feng Shui i sovrummet
Vi har ett rofyllt rum bara ämnat för sömn och kärlek! Vi hade förr sovrummet på nedervåningen där det hördes väl när människor gick förbi utanför. Nu sover vi mycket bättre sedan sovrummet flyttades till övervåningen. I samband med detta gjorde vi också en särskild klädkammare för att slippa kläder i sovrummet. Vi har inga tekniska produkter i sovrummet förutom en ”Grynings simulator” vintertid för att få ett bra uppvaknande (man vaknar med ljus istället för med ljud, helt underbart). Vi undviker också att ha mobiltelefoner för nära sängen. På vardera sidan av sängen står ett sängbord som skapar balans, I rummet finns också ett vitmålat klädskåp där vi förvarar sängkläder. Vi har sorterat bort alla dåliga eller fula sängkläder.
Vädersträck: Norr, ett gynnsamt läge, solen går upp utanför fönstret på morgonen, svalt på kvällen.
Baguaområde: Baguaområdet för rummet är i huvudsak rikedom. Detta har vi arbetat med genom att lyfta in ett antal objekt som vi kopplar samman med rikedom. Detta är dels en kristallkrona (ej äkta, från IKEA) samt en tavla från vår gata som symboliserar att vi fick tag på vårt drömhus.Vi har satsat på en skön säng och sköna sängkläder. Sängkläder från Lexington känns lyxigt!
Färger: Rummet har vitmålade väggar förutom en fondvägg bakom sängen som är brun (strukturtapet). Taket är vitt och golvet är mörk parkett. Jag tycker att den mörka väggen skapar ”trygghet”. Övriga färger i rummet går också i milda färger. Sängkläder är ofta vita med blåa inslag. Eftersom detta rum också är ett kärleksrum så har vi lagt till vissa röda detaljer och ”tvåsamhet”.

Element: Här upplever jag att metall (vitmålade väggar mm) och jordelementet är dominerande. För att få det lite eldigare har jag lyft in vissa detaljer i rött.

Chi: Vi har försökt ”fixa till” (med hjälp av en krukväxt som hänger över kanten) ett vasst hörn som pekar mot sängen. Alla växter i sovrummet har ”mjuka blad”. Vi vädrar nästan varje kväll för att få chi att cirkulera. Ibland tänder vi doftkrus med lavendeldoft för att skapa ro och fräschör i rummet.

Vad har du för mål med inredningen i ditt/ert sovrum? Vilken stil? Vilken stämmning?

3 comments:

Sara said...

Å nu fick jag sovrumskomplex. Men jag är tacksam för inspirationen. Vi ska måla om och lägga nytt golv i sovrummet nu i sommar. Jag önskar mig ett vitt, vitt, vitt rum designat för god sömn. Får se hur det lyckas.

Katarina said...

Sara: Bra idé med vitt! Jag tror massor på den färgen... :) vilket kommer att visa sig på nedervåningen.

Jag har några projekt kvar i sovrummet, vi ska ju in med barnsäng + att jag ska specialbeställa en sänggavel.

Lycka till med projektet, är nyfiken på bilder före och efter sen! :)

Anonymous said...

Hej Katarina,
Underbar bild på ert sovrum :)
Måste fråga... vad heter kristallkronan från IKEA?

Tack på förhand! // FiaLotta