Sunday, December 23, 2007

Tribute to ”gammgänget”

Tonåring, myror i brallan, fullproppad med känslor oavsett årstid, lekfull men ändå gravallvarlig, barn men ändå vuxen. Det var då vi en efter en strålade samman och tillslut, utan att det behövde uttalas var vi ett gäng. Äventyren, samtalen, kärleken, sorgen och glädjen avhandlades med få undantag inom denna samling tokkära, hockeygalna och skoltrötta tonåringar.

Moppedoften får mig fortfarande att le. Varm choklad och mackor får mig att minnas. Så många platser i vår stad som påminner mig om allt. Så många gånger minnen överraskat mig lika plötsligt som underbart: rundpingis, hångel på bion, wildcherry, smitingen, tälta vid bondsjön, basket hos sussi och lillstugan, grilla i skogen, hockeyfest, samlas med moppar och cyklar och sedan dra vidare, sena kvällsbesök hos mig, Huldén, Järesten eller någon annan, hångelfarväl och tårar, hånka, Sussies dyk från flotten, åka på Henkos cross i skogen, Manges snällhet , Rosies översvallande känslor, Robins klokheter, Kryddans humor, Nylles high score på flipper och karaokesolo i källaren, Öggas no-show försök, Åmans skämt, Mickes ”vind” där vi sov över, vi tjejers tindrande ögon vid sidan av fotbollsplanen/hockeyrinken och hur vi nästan dog av en snabb blick av rätt ”nummer” , mormors glädje när alla sa ”hej mormor” innan vi försvann ner i till nedervåninge, hur snygga alla var när 79:orna slutade nian, killarna välfriserade och med för stor kostym , tjejerna i hemmablekt hår och nya sommarklänningar från HM.

Alla förtroliga samtal, all kärlek och all gråt. Det är axplock vår historia. En tid som jag minns med en grymt fantastisk känsla i kroppen! Hoppas vi ses snart mina favoriter! Ni har alla en plats i mitt hjärta, ni vet vilka ni är. Y

2 comments:

Nina på Johangården said...

God Jul & Gott Nytt År!

Ninen said...

o så fint skrivet! vilka minnen :)

god jul!