Wednesday, December 19, 2007

Sann skräckhistoria! :)

Apropå tandläkaren. Jag har inte tandläkarskräck men är heller inget stort fan. Detta beror på följande: När jag var 10 år fick jag ett stort hål i en tand som måste dras. Jag var lite nervös så pappa fick följa med. Det började med att tandläkaren sa: ”Det här går fort, det kommer att spraka lite ungefär som om du tuggar på spisbröd”. 30 minuter senare. 3 tandläkare står och gräver i min mun och jag är helt säker på att de håller på att dra ut hela käken. En tandläkare säger uppgivet ”det går fan inte att få ut den”. 1 timme senare. 5 tandläkare står och slår med något hammarliknande i mun i ett tappert försök att dela på tanden och dra ut den på det viset. 1½ timme senare. 5 tandläkare + pappa + jag gråter. Tanden går inte att dela. Till slut får de ut tanden hel, den har nästan 2 cm långa inåtböjda klor och tandkött och annat mysigt följer med ut. Jag blöder i en vecka.

En vecka senare går jag igenom samma process (även pappa) med tanden på andra sidan. Keeeuuuuul!

3 comments:

Katarina said...

Detta inlägg lade jag in efter skäggmössan...hmmmm

Karin W said...

Katarina:
AAAooooooUUUUUUUU! Så jäkla vidrigt tandläkarbesök du fått vara med om! Två gånger dessutom!

HUUUuuu!

All eloge till alla berörda som orkar vara med i rummet. Att en eller två tandläkare brukar vara med i rummet men när dom är i flertal så skulle jag nog bara vilja gå upp i rök faktiskt....

Jag har nog haft otroligt tur med tandläkare, specialister, akutbesök över huvud taget. Under hela uppväxten behövde jag gå ofta hos tandläkaren för att korrigera tänder m.m. Vilket inte var skoj då. Ganska jobbigt. Men idag är jag glad jag gjorde det. Liksom det nyliga besöket (allså glad att jag gjorde det =)

Övriga: Hur kan man frivilligt vilja gräva i munnen på folk??? Någon tandsköterska eller tandläkare som läser? Det bör ju vara någon med gott psyke i allafall. OCH ett gott hjärta...OCH att VILJA Hjälpa andra!?

Katarina said...

Karin: Jag har också många minnen som är helt ok från tandläkaren. :) Detta var i värsta laget! Det är dock alltid skönt när man är klar!