Friday, June 09, 2006

Vad är lycka för dig?

Jag håller på att läsa senaste PS (Populär psykologi och vetenskap). Där skriver Åsa Blomstedt i artikeln "Här är det som verkligen gör dig lycklig" följande:

"I slutet av sjuttiotalet följde forskarna Brickman Coates och Janoff Bulman 22 personer som vann stora summor pengar på lotteri och 29 personer som blev halvkroppsförlamade efter en olycka. Efter en tid var båda grupperna tillbaka på samma lyckonivå som de gjorde innan vinsten eller olyckan".

Det är en intressant artikel som tar upp det som är så sant; Att alla dessa tillfälliga frestelser och materialla ting ger en tillfällig stimuli och ofta förväxlar vi det med lycka. Att vi genom TV och andra medier lär oss att rika är lyckliga och populära, killen med flashiga bilen får snygga bruden osv. Jag anser att det givetvis kan vara kul att exempelvis shoppa sig gladare men att shoppa sig lycklig det går inte känner jag. Det gäller att hitta sina verkliga passioner i livet, den sanna kärleken och den rätta vägen för att bli lycklig. Inte lätt - men lätt värt det! Vad gör du för att bli lyckligare?

No comments: