Monday, June 02, 2008

Feng Shui i badrummet

Givetvis har jag funderat en del på Feng Shui vid inredningen av badrummet. Bara att vi flyttade badrummet var ju en fantastisk FS åtgärd. Innan var ju badrummet mitt i huset och det är riktigt dåligt. Det området i huset är enligt baguan "Frid och balans" och att ha avlopp där är helfel! Numera finns där en skön fotölj, en öppen spis och öppen yta. Området för badrummet är enligt vår bagua KÄRLEK. Det passar ju bra! :) Jag har lyft in diverse kärlekssymboler, ex ett foto på mig och darligen, två stycken av olika saker, rosa snittblommor och olika SPA-grejor för mysiga stunder. Belysningen går att däma, för att skapa den mysigaste stämmningen med ljus och doftljus och klassisk musik.
Rummet har vita väggar, något som kanske inte är klockrent enligt FS, jordfärger hade dämpat vattenelementet (som är dominerande i badrum)bättre. Men, jag ville få känslan av mycket ljus, både från väggar och fönster att få bort den "fuktiga känslan" som lätt blir i ett badrum. De stora fönstren och allt ljus känns helt fantastiskt! Att öppna ett fönster och mötas av en fågen som drillar i den nyutslagna syrenen är wonderful!
Träelementet får vi ändå in genom möblerna, bastun och väggen bakom toan i trä samt en hel del gröna växter och snittblommor.Vi tänkte först skaffa ett bubelbad, men enligt FS är det inte alls bra. Att bada är bland det hälsosammaste man kan göra, men kopplar man massa el och grejor till det + den oro bubblor +ljus orsakar blir dte inte alls nyttigt! Så vi skippade det!Lådor och skåp är välplanerader och städade! Var sak har sin plats. Eftersom har jag rensat ut allt beautyskrot och nu sparar jag bara det som börjar med "min favorit." (Tack Agneta för tipset). Handukar och badrockar från Lexinton och lyxiga krämer och annat ger vardagslyx!

2 comments:

Lena said...

Åhh va fint ni har fått till det. Hærligt! Och magen væxer, solen skiner och du verkar må jættebra!

Katarina said...

Lena: :) Ja livet leker!