Wednesday, June 25, 2008

Elitcoach!

Nu har jag haft de två sista utbildningsdagarna på Elitlägret för coacher. Ett halvår med kurstillfällen, nu är det färdigt för denna gång. Men...utbildningen fortsätter...hela tiden bjuder livet på nya lektioner i coachning/kommuniation!

Detta tillfälle höll vi till i Östanskär, ett fantastiskt fint ställe!

Är supernöjd med utbildningen, något av det bästa jag gjort! Ärligt talat så tycker jag att jag lärt mig mer under dessa 6 månader jämfört med förra utbildningen som pågick ett helt år. Nu i helgen blir det en ny kurs... I Feng Shui med Camilla Hentschel.

5 comments:

Emma said...

Grattis i efterskott. Låter som att det du läser verkar riktigt intressant! Spännande med feng shui också. Läste en bok som hette "Rensa i röran med feng shui" som var väldigt inspirerande.

Katarina said...

Emma: Ja, det är mycket intressant! Allt som har med den personliga utvecklingen att göra är verkligen "lära för livet".

Både coachning och FengShui har ju med LIVET att göra! Sådana utbildningar/bäcker/föreläsningar kan då inte jag få nog av! :)

Den boken har jag också läst, de bästa Feng Shui böckerna tycker jag dock att Härnösandsbob Agneta Nyholm Winqvist har skrivit1 *tipsar*)

Ninen said...

det här inlägget och ditt feng shui inlägg fick mig att tänka på http://www.therawfoodcoach.com/, jag prenumerar på hennes nyhetsbrev för jag har då verkligen inte råd med nån kost coach, dessutom är jag lite skeptisk till att de som följer hennes skola fokuserar så mycket på exotiska frukter som kostar i växthuseffekt att ta hit. men i ett av hennes brev jämförde hon råkosten med ett hem fritt från massa skrot som man egentligen inte behöver. hon tyckte man skulle ta tag i sitt hem samtidigt som man la om till en renande kost. jag tyckte hon hade en bra poäng! hon nämnde feng shui som ett bra knep men tyckte det viktigaste var att hålla ordning och inte hålla fast vid för mycket gammalt, man ska inte dränkas i saker. nu hamnade jag helt från ämnet kanske, men du har ju undrat en gång över det här med raw food, och det handlar ju OCKSÅ om livet :)

Katarina said...

Ninen: Det är grymt intressant, jag tror massor på att äta "enkelt", det är ju en del i att leva "enkelt". Jag har pysslat lite med Ayrovedisk kost, det är intressant men de böcker jag kommit över har ej varit anpassade efter svensk kost så det blev så besvärligt med ingridienser.

Nu när jag är på smällen är det en hel vetenskap att äta rätt och inte alls enkelt. Ser framemot dels vårt kök och dels mot en enklare kosthållning!

Har du testat att äta på detta sätt? Hur har det gått och hur har du mått i så fall? Är nyfiken!

Ninen said...

jag äter allt mer råkost och allt mindre annat, dels på grund av att det är rätt säsong för det och dels för att jag mår så bra av det!! jag känner mig lätt och frisk, går aldrig hungrig och aldrig mätt heller. mitt blodsocker är stabilt som en fura. inte för att jag har haft problem med det, har aldrig fattat vad folk pratar om när de har pratat om blodsockerfall och what not men nu fattar jag. halva "hungern" jag har känt förr har varit blodsockerfall, och nu känner jag inget sånt. det finns många olika sätt man kan följa råkostgrejen på, jag inspireras dels av hippie-bloggar från länder där man har fri tillgång till färsk frukt och dels av min väninna som har byggt ihop sin egen kostvetenskap helt utifrån vad hon känner för att äta. hon köper ett vitkålshuvud och äter som ett äpple, jag vet inte om jag nånsin kommer komma dit :) Det handlar ju hela tiden om individen, vad som passar just den. Jag har ett behov av socker, därför fokuserar jag mycket på fruktsmoothies med olika tillbehör till exempel spirulina. Billigare att göra hemma än köpa brämhults! För att få i sig proteiner kan man äta groddar, jättegott, och nötter. Med den här kosten kan det bli svårt att få i sig tillräckligt med fett för en gångs skull så det kan vara bra att äta feta nötter och avocados och sånt. Det är här jag börjar få lite problem med råkostgrejen, för att få det att funka krävs ett gäng flygplan som kan frakta alla frukter och avocadosar till mig... Det ger mig som miljömupp lite bryderier. Dessutom tror jag inte man måste utrota all köttkonsumtion, miljövårdaren inom mig vet att det krävs en hel del kor och får för att hålla våra ängar öppna. Och jag älskar mjölk, så nån råkost-vegan kan jag nog aldrig bli. Man får göra som man vill! En effekt av att äta så här är att man äter mindre måltider, så det behöver inte bli dyrare att äta som jag gör. Jag har inte märkt nån skillnad. Priserna har gått upp, på allt annat än grönsaker och frukt läste jag i DN häromveckan så man ligger i tiden nu. Men med barn i magen ska man kanske inte experimentera för mycket nä, men om inte annat så kan man inspireras av råkostmenyer för att piffa till sin vanliga husmanskost. Fruktsmoothisar som mellanmål ihop med en hårdbrömacka, nån smarrig sallad som tillbehör till grillade köttbiten etc... Åh vad jag tjatar det blev värsta romanen men jag är otroligt pepp på det här för tillfället!! du (eller nån annan som råkar läsa) kan väl maila om du fortfarande är nyfiken, emmarg@passagen.se jag har länkar och recept att dela med mig av.