Monday, July 09, 2007

Bagua...jag tror att det fungerar!

Det jag har tyckt varit den största utmaningen i Feng Shui är de så kallade Bagua områdena. Det fungerar så att man gör en skiss på exempelvis sitt hus (bagua kartan kan också läggas på ett specifikt rum eller som Agneta har gjort, delat in sin anslagstavla i Bagua områden). Sedan lägger man ut en Baguakarta (se ovan) som utgår från ingången som på skissen. Sedan ska varje rum/plats som hamnar i ett visst område präglas av denna Baguaruta. Ett exempel kan vara att om rutan för rikedom hamnar i Sovrummet så kan man till exempel ha symboler eller saker som symboliserar rikedom. Det är viktigt att symbolerna är rätt för dem som bor i huset och inte bara allmänna symboler som inte betyder något för dem.

Fungerar då detta? Jag tror att det gör det. Jag kan i och för sig inte förklara varför Baguakartan ser ut som den gör, men det spelar mindre roll. Så här tänker jag: Om jag lyfter fram dessa viktiga områden som Baguakartan representerar i mitt liv gör det mig mycket medveten. Jag får dessutom en plast i mitt hem där jag vistas väldigt mycket som påminner mig om detta. När jag går in i sovrummet så kopplar jag det (undermedvetet eller medvetet) till Rikedom (och för min del även kärlek och omtanke eftersom jag även lyft in det i detta rum av förklarliga skäl). I det område där jag lyfter fram Livsväg och Karriär presenterar jag symboler för det jag vill uppnå och påminns om det kontinuerligt. Och så vidare. Jag tror dock att det är en förutsättning att man verkligen ”laddar” rummet med denna energi och känsla för att det ska fungera.

Ett exempel. Jag har lyft fram kärlek i mitt sovrum (med ett foto på mig och Robban, lite rött, två ljusstakar i form av hjärtan, mjuka former, doftkrus med Ylang Ylang-doft mm. De två dagar jag sovit där sedan dess har jag drömt om kärlek och romantik! Det är väl häftigt! Jag påverkas säkerligen både medvetet och omedvetet!

Har du testat att använda Feng Shui i inredningen på något sätt? Skriv och berätta!

4 comments:

Anonymous said...

Jag fattar inte heller hur det kan fungera hihi. Men jag har kört på det ett bra tag nu. Kom först i konakt med det när jag läste "Rensa i röran...". Man måste ju inte ta det så himla allvarligt, och jag tänker lite som du också, att det gör en medveten om de olika områdena i ens liv, så även om man inte vet hur det funkar, så har man ju en psykologisk effekt redan där.

Anonymous said...

I would like the 12% discount code make sure you.

My weblog :: green smoke promo codes

Anonymous said...

Аsking questions аre гeally nice thing if
уou аre nоt unԁerstanding something fully, excеpt this piеce of writіng οffеrѕ nісe undегѕtanding even.


Here is my ωеbpage; V2 Cigs Review

Anonymous said...

Admirіng thе hаrd work you put into your sіte and in deрth informаtіоn you prοvidе.
It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same old rehashed matегial.
Wondеrful reаԁ! I've saved your site and I'm aԁdіng yοur RSS feеds to my Google aсcοunt.



mу wеb site :: Silk N sensepil coupon