Tuesday, February 26, 2008

Positiva uttryck

En bra dag i dag igen! Började dagen med en manikyr hos Making Beauty. Tjejlunch på jobbet (promenad till museet där vi åt lunchbuffé) mycket härligt! Sedan har jag gjort klart annonsplanen för 2008! Äntligen! Blev lite sent på jobbet men nu ska jag dona lite här hemma och städa lite å så. Sedan bara ta hand om mig och mysa framför Gossip Girl sedan SOVA.

Idag gick jag runt på en affär och förvånad hur ofta de använder "negativa" uttryck. Det står på skyltar "Glöm inte att köpa X" och "Missa inte" och "Kom inte hem utan en X". Vet inte butiksplanerarna att "inte" ofta missas av vår hjärna? Jag försöker hela tiden uttrycka mig positivt som "Jag ska komma ihåg att" eller "Jag håller på att hitta nycklarna". Gör du det?

6 comments:

Nina på Johangården said...

Har också funderat på det där "inte"-ordet på affärerna. Kanske vill de att vi ska gå hem utan att handla? Inte för att jag tror att det är så... men sådan är tanken jag får.

Malla said...

Har gått kurser på jobbet ett flertal gånger och under alla föreläsningar säger de samma sak:
Använd ALDRIG ordet inte.
Jag försöker varje dag att tänka på detta. vilket har gett jättebra resultat också!

Malla said...

Bor ju i gbg och har faktiskt aldrig sett dessa liknande skyltar..
Norrlandsgrej eller??Hahahah

Katarina said...

Nina: Ja det verklar lite skumt. Det känns som det är lite "basic" i kommunikation och att skriva INTE på en stor skylt känns så...fel. :)

Malla: Jag har också fått superbra resultat! Hemma har vi hjälpt varandra att säga saker på ett positivt sätt, genom att säga till när man "neggar". Sedan har vi också haft i tankarna att "säger man så, så blir det ofta så", t.ex. om någon av oss sagt "Det kommer att gå åt skogen på föredraget"...då har den andra pikat lite och sagt "säger du det så...". Nu är jag mycket mer medvetenom att uttrycka mig positivt och tala om det jag vill ska hända så ofta jag bara kan!

Norrlandsgrej...ja kanske det! :)))

Karin W said...

... Med risk för att jag nu kommer att kolla på dessa negativa ord (Inte, Icke, EJ) i annonserna/skyltfönstrena så hoppas jag att jag behåller ett positivt tankesätt för visst är det sant om man fokusera på det roliga, lägger större vikt vid det glada, ser mera på det positiva bitarna så blir det lite mera åt det hållet...och ibland behövs det så lite för att man ska bli glad.

Positivt Katarina m.fl att ni tar upp dessa tankar för man kan behöva påminna sig att tänka "rätt"!

ÅH vad fina tulpanbilder i bloggen, förresten!

P.S Jag hoppas att det inte är en Norrlands-grej att använda "inte" för det är ju o-bra, ;)

Katarina said...

Karin: :) Jag håller med dig! Man blir lite chockad i en affär där man tror att de vill få en att känna sig POSITIV och skyltarna skriker ut negationer.

Tulpanbilderna är delvis här hemmifrån och delvis frånmin och mammas fantastiska blomsterresa till HOlland förra våren.