Tuesday, February 12, 2008

Bye bye beach 2008

Jag tycker inte om kakor så värst mycket. Förutom en speciell sort. Denna sort finns inte i Sverige, åtminstone inte i vår småstad. Perfekt! Så när jag är utomlands förvandlas jag till ett svullande kakmonster och det känns helt okej, det är ju bara då och man ska ju lyxa till det lite på semestern.

Allt frid och fröjd. Tills nu. Lidl har öppnat och jag och darlingen var där och letade efter spätzle, knödel och andra tyska delikatesser och när jag gick där mellan hyllorna så plötsligt bleknade allt annat och där stod dom...apelsinkakorna...med marmelad, mjuk botten och mörk choklad. Tänkte först ignorera dem men det gick liksom inte...förresten, mörk choklad är ju nyttigt och apelsin är ju frukt...och yttepyttelite deg har väl ingen dött av. Bara på semestern!?!..varför det liksom?

6 comments:

Ninen said...

nej nej katarina, inte handla på lidl! de behandlar sina anställda som skit, även om de måste följa svenska regler här så är koncernen skit. varorna de säljer är skit, jag har köpt frukt några gånger och ALDRIG MER säger jag bara. insekter fan i mig överallt. du har råd att välja bra affärer som behandlar sina anställda schyst och som säljer varor man inte får ont i hjärtegropen av! förlåt att jag blir värsta aktivisten här men jag brinner för frågan, som kassör framför allt...

Katarina said...

Ninen: Tack för tipset och för din glöd! :) Huuuva med insekter i frukten OCH dålig behandling av anställda givetvis! De har ju fått hård kritik för det tidigare...de förlorar garanterat kunder på det, hoppas att de tar åt sig och bättrar sig!

Min favoritaffär runt hörnet är jag oftast trogen så jag kommer nog inte stödja Lidl med många kronor.

Sara said...

Klart du ska äta kakor! De låter ju jättemumsiga. Kanske måste gå tillbaka till Lidl och titta efter dem... ;)

Intressant att läsa Ninens kommentar! Det är så fortfarande alltså!?

Lena said...

Och så tror jag faktiskt att man måste vara mkt mer MEDVETEN nær man handlar på Lidl. Læs på innehållsførteckningen och lær dig alla E nr, så du vet vad du får i dig. Vad jag førstått så slinker det in lite mer sådana "farliga" varor på Lidl...

Miah said...

Dom kakorna är oxå mina favoriter. Upptäckte dem på Lidl när jag bodde i småland så innan brukade jag alltid åka in i Timrå å köpa på mig några paket. De är som godis. Att de behandlar sin personal som skit har jag ingen åsikt om, eller jo det klart att personal inte ska behandlas som skit men jag vet inte hur det är dock var det när jag bodde i oskarshamn den butik med bäst frukt och grönt. Och då fanns både, kvantum, coop, hemköp, supermarket och netto där. Så det kan nog variera från butik till butik. Inte för att jag vill försvara dem...men ändå.

Katarina said...

Sara: Ja dessa kakor är verkligen helt grymma! :)

Lena: Tack för tipset! Det ska jag verkligen tänka på!

Miah: Åh så du är också fast? :) Det är verkligen något speciellt med dessa kakor!

Jag blev faktiskt förvånad hur mycket svenska varor Lidl hade! Mycket "märkes-mat".