Wednesday, May 24, 2006

Inspirationstema: Kläder!

- Designa själv!
Silverklänning i hörnet: Detta är en riktigt fin designerklänning. Designern är jag själv! :) Det känns lyxigt att göra något helt unikt som bara jag har. Jag har dock ej sytt den utan fått den uppsydd. Det var ej särskillt dyrt heller!

- Detaljfokus!
Shorts (Golddigga) och vit skjorta (HM): En rätt trist outfit som lyfts av en klassisk Burberryväska och ett par feta solbrillor från Miss Sixty. Det är detaljerna som gör det! Solglasögon är superkul att shoppa tycker jag! På Åhlens och HM har dom prisvärda brillor så kan man köpa flera och matcha till kläderna!

Jag är ju mycket för det där med vardagslyx och att unna sig fina saker som man kan ha kvar länge och njuta av att titta på och använda. Detta gäller allt från osthyvlar till kläder. Jag anser att det för det mesta är bättre att köpa en riktigt fin sak än många billiga.

- Shoppa smart på nätet!
Prickig klänning (ASOS): Visst är den fin! Med Internet öppnar sig möjligheter att köpa kläder från hela världen! Mitt paket från ASOS kom efter tre dagar. En nackdel med att shoppa på nätet är att man ej får prova kläderna. Ofta ser ju modellerna fantastiska ut i kläderna. Det gäller att ha is i magen och tänka efter innan man köper något. Ett tips är att göra en "önskelista" (många hemsidor han den tjänsten, annars kan man skriva ut de plagg man funderar på att köpa) så att man får fundera över det hela ett tag innan man skickar ordern. Här kommer några klädshoppar på nätet:

Svenska sidor
http://www.nelly.se/
Min favorit! Fri frakt, snabba leveranse, snygga kläder, bra shop! http://www.bubbleroom.se/default.asp
Bra utbud, lite strulig navigering.
http://www.mrsh.se/
Dyrt utbud. Men har du en bunt tusingar över så...
http://www.zoovillage.com/
Förr bara skatekläder, nu breddas utbudet. Lättshoppat!
http://www.e-style.se/
Fina saker men litet utbud!
http://www.flare.se/shop/
En hel del schyssta jeans, annars litet utbud.
http://www.gudrunsjoden.com
Fina plagg. Annorlunda stil.
http://www.tjallamalla.com/
Lite annorlunda utbud med mer eller mindre kända designers!
http://www.unikdesign.se/
Även här lite annorlunda designkläder.
http://www.shopaholic.e-butik.se/
Mycket bra utbud! Jag vet ej hur det fungerar med frakten.
http://www.shopiana.com/
Helt ok sida. Jag tycker att uppdelningen av uptown och downtown är onödig.

Utländska sidor
http://www.shopbop.com/?welcome
Otroligt stort utbud. Bra för inspiration!
http://www.asos.com/
Från billigt till exklusivt.
Har beställt därifrån, inga problem. Sv priser.
http://www.yoox.com/
Ännu en stor sida med de stora designermärkena.
http://www.net-a-porter.com/
Massor av snygga, lyxiga designerkläder!

- Våga välja färg!
Gul väska:
Jag tycker om färgklickar, det blir man glad av! Våga välja färg!

- Var stolt över din stil!
Rosa/röd klänning: Jag älskar verkligen att ha klänning! Det är så grymt fint och skönt tycker jag! Denna från Nanso är super! Denna klänning har en speciell design och är mycket färggrann. Jag tycker att det är kul att välja något som inte är så anonymt. Att våga synas eller att vara anonym eller att vara klädd i nitar och läder eller rosetter och spets är också ett sätt att bli mer av sig själv. Att hitta sin stil som man trivs i är nyckeln till att klä sig snyggt!

Hållningen är också oerhört viktig. En bra hållning får man genom 1) Att vara lycklig 2) Att man bestämmer sig för att bättra sin hållning. Det är bara att bestämma sig. :)

- Fixa kläderna själv!
Blå/vit topp: Denna kommer också från ASOS. Det är gulligt med detaljer på kläderna. Denna med både band och knappar fram. Denna passar bra in i det marina modet som är nu.

Det är ganska enkelt att fixa plagg med enkla detaljer. Nu är rosetter superinne och det är enkelt att ta ett sidenband och knyta/sy fast. Enklare klädpyssel kan du hitta på www.panduro.se

No comments: