Saturday, March 28, 2009

Kommunikation på en högre nivå, tips # 2

Att vara i nuet, vad innebär det? I kommunikation är det urviktigt! En enkel övning för att vara här och nu är att äta ett russin med total uppmärksamhet och närvaro....

Att äta ett russin och vara här och nu är att verkligen lukta, titta, smaka på russinet, känna skrovligheten mot tungan, känna solljuset i själen som fått det att mogna, tugga många gånger och känna hur det blir till en krämig söt massa i munnen och sedan långsamt svälja det och verkligen njuta. Prova själv! Russinet smakar ljuvligt med denna övning och på samma sätt får du människor att bli sitt allra ljuvligaste jag om du verkligen är här och nu med dem.

Då du riktar hela din uppmärksamhet mot den du talar så kommer ditt lyssnande få en fantastisk kvalité. Du kommer att uppfatta signaler personen sänder ut med sitt kroppsspråk som du inte hade lagt märke till annars. Du kommer att förstå bättre och ställa smarta frågor. Det beror på att dina sinnen blir mer skärpa och att ditt undermedvetna plockar upp fler signaler. När du är här och nu kommer också ditt sätt att tala förändras. De signaler du sänder ut blir mer samspelta och du uppfattas som tydlig. Du kommer också att få en närmare kontakt med dina känslor när du är medveten i nuet. Du känner efter och kan intuitivt fatta kloka beslut. Andra kommer att uppfatta dig som trevlig och lättsam att prata med. Prova så får du se!

3 comments:

Anonymous said...

Jäte fin blogg! åg att du har en rosa randig kudde, var har du hittat den??har letat & lett men kan inte hitta.

/Maria

Snyggastblogg said...

Snygg blogg:) Anmäl dig på http://snyggastblogg.se så har du chansen att bli månadens blogg :)

Jenny said...

Toppen! Jag behöver bli påmind om det här då och då.