Tuesday, March 17, 2009

Downshifting

Med Vilmer hos mig blir jag än mer angelägen att downshifta. Det är så lätt att slinka in i ekorrhjulet i högt tempo och bli stressad. Jag tänker sakta ner. Sänka kraven. Jobba mindre, leva mer. Bekymra mig minde och leva i nuet. Leva enklare och lättare.

I hemmet har jag länge haft en strävan att inte bunkra med massa prylar och det har fungerat rätt bra. Enkelt att hitta saker, lätt att hålla städat, en harmonisk miljö. Ett ostädat skåp tar på krafterna, krafter jag vill ha till annat. Ljusa harmoniska färger, jordnära, vitt, lätt, yta.

Maten ska också vara enkel, inget extremt men undvika hel- och halvfabrikat så långt som möjligt. Mer frukt och grönt. Vatten ur kranen! Jag ska ta hand om mig själv på ett bra sätt, både utsidan och insidan, träna, tänka, njuta. Ge mycket kärlek, ha roligt och uppleva glädje ofta!

Shoppa är jag bra på...men jag ska bli bättre! :) Shoppa smartare, hellre kvalité än kvantitet. Satsa på det som håller i längden och shoppa av rätt anledning.

Jag ska sträva efter att jobba med det jag brinner för när jag brinner för det. Även där, bättre med kvalité än kvantitet. Olika saker, variation, frihet så som jag vill ha det, det är målet. 24 timmar om dygnet, medvetenhet om detta, det bör ge resultat!

S a k t a n e r...
N j u t a i n u e t...

Så vill jag leva! Y

5 comments:

Ninen said...

va härligt det låter!! bra plan! jag har precis kommit hem till mina föräldrar, som är nära pensionsåldern och har verkligen downshiftat och hasar omkring i tofflor och har sig. men så har de också en katt, som också börjar bli till åren så han matchar genom att vara liksom vild som katter ska va, fast på en gammelkatts vis. det känns så skönt att han finns här hos mina föräldrar och inte låter de hasa FÖR mycket, de fnissar åt honom när han har hyss för sig och kan prata länge med honom på gården och så där. en slags upshifting på rätt nivå :) mamma brukar laga egen kattmat till honom och hon som alltid hatade att vara den officiella matlagaren när vi var små verkar verkligen gilla att slava för den här katten de har, det är så fint. det var off topic men jag kom bara att tänka på det när jag läste din text.

Ninen said...

kanske är det lättare att downshifta när man kan inbilla sig att man gör det för nån annan än en själv? en som man ställer sig till svars för samtidigt som den inspirerar en till det.

Anonymous said...

Kloka ord från en klok Katarina! Tack! Är alldeles för speedad för ingenting speciellt. Nu ska jag gå och mysa med lillen och damma av en Mindfulness bok. Längtar efter att se er! Kram! /Cilla

Katarina said...

Ninen: Å vilken underbar katt! Han får den att göra det rätta. En harmonisk tillvaro uppblandat med lite hyss låter alldeles sagolikt! :)

Cilla: Slängde just i mig mer paj och vaniljsås...gud så gott! Längtar efter att få träffa er! Kramis

Anonymous said...

Vilken bra text du skrev om hur du vill leva. Många plusbetyg från mig :-). Jag kommer nog att låna några rader till mitt eget liv :-) /Cecilia J