Saturday, March 24, 2007

Vardagslyx: Miljö

Att värna om vår fantastiska miljö är superviktigt. Det finns massor med tips om hur vi kan leva mer miljömedvetet. En hel del tips ger samtidigt en lite mer lyxig känsla i livet, till exempel dessa åtgärder:

Y Ta en promenad i vårsolen och lämna bilen hemma. Tänk medveten närvaro.

Y Gör i ordning ett fett lyxigt (!) städkit med läckra städhandskar, en schysst dammvippa, och andra bra städgrejor. Snygga sprayflaskor för egentillverkade städvätskor är perfekt, se exempel här.

Y Tag med en riktigt snygg tygkasse eller väska när du handlar och skippa plastpåsarna.

Y Sopsortera! Gör i ordning en ett smart och snyggt system för det som ska kastas bort. Att ha städat i sopskåpet ger absolut lite extra krydda i tillvaron... :)

Y Vädra kläderna oftare istället för att tvätta dem. De håller sin snygga längre och ger en bra känsla. Köp också miljövänliga kläder om du vill vara riktigt duktig!

Y Säsongsanpassa maten och ät smartare - få godare mat med bättre kvalité. Läs mer om det här.

Y Nu när det snart är vår, odla då själv i trädgården eller på balkongen. Grönsaker, bär, frukt, kryddor, växter, blommor - underbart härligt! Gör en lummig trädgård där fjärilar, fåglar och insekter trivs! Samt läs detta.

Y Mys med massor av värmeljus hemma och bjud hem dem du tycker om så kan du sänka temperaturen på elementen...he he...

Har du fler tips? Shoot!

4 comments:

Unknown said...

ta tåget eller bussen då du ska nånstans istället för bilen. På så sätt kan man dessutom skapa nya kontakter genom att snacka med nya människor....två flugor i en smäll!

Anonymous said...

närodlat och närproducerat kan man också tänka på! en del mat transporteras två varv runt jorden innan det hamnar rätt. svensk fisk blir fiskpinnar i typ danmark som skickar bitarna till asien där de får skorpan för att sen fraktas tillbaka till sverige - not OK. i storstäderna kan man ofta "prenumerera" på närodlade ekologiska grönsakslådor, till exempel ekolådan (googla). Prisvärt med gott samvete på så många plan!

Anonymous said...

Ville bara säga: Hej! Hoppas allt e bra :)

Katarina said...

Fotografinnan: Bra idé! Jag älskar att åka tåg, man hinner så mycket då!

Ninen: Ekolådan lät kanonbra, hoppas att det kommer till norrland också! Nu i sommar ska jag fixa ett trädgårdsland tror jag!

Annika: Hej hej! KUl att du tittar förbi! Det är superbra det! Hoppas att allt är kanom med dig också!