Friday, August 29, 2008

Färdiggräddad!

Status: 0 månader 0 veckor o dagar...nu är det dags att komma lilla Må! :)

Nu har det gått 9 månader och lillen kan komma vilken dag/minut som helst. Tiden har gått fort och trots en del oro och tack vare massor med lycka och tusen funderingar så har tiden gått så fort. Sen mår jag så bra också! Fast nu är jag rätt slut efter sammandragningar som gör att svetten rinner...

Bilder tagna nyss, jag kommer sakna magen! :)

Hoppas ni får en underbar helg! Några planer?

Thursday, August 28, 2008

Dan före dan...

Vardagsrummet börjar ta form, snart är taket på plats! Det blir så fint så! Ljust och fräschigt! :) På bilden ser du hur det väldigt nyligen såg ut (ny passage matrum/vardagsrum) snart kommer "efter bilder".

Går hemma på dagarna nu och väntar, försöker vara aktiv men är så himla trött, vill helst sova alt. lyssna på CD-böcker. :)

Allt är fixat, BB-väskan är packad, allt är inhandlat nu fattas bara Lilla Må i egen hög person!

Vad har du hittat på en regnig dag som denna?

Monday, August 25, 2008

Kul!

Mitt roligaste förlossningsskämt:
Läkaren efter undersökningen frågar käckt: Har slemproppen gått än?
Hon, hånfullt mellan fradgadrypande läppar: Han är bara ute och hämtar kaffe!


Ha ha! :)

Sunday, August 24, 2008

Bulle i ugnen


Idag har hemmafrun, alltså jag :), bakat kanelbullar! Finns det något godare än nybakta bullar med mjölk? Mmmm. Även den stora bullen i ugnen är färdigbakad enligt mig, syns inte det? Kom nu lilla Må vi längtar efter dig hjärtat! YHoppas att du också har en fantastisk dag i sensommarsolen!

Hoppelihopp!

Igår hade vi besök av Karim och Maria och deras underbaringar Adam och Isak. Fick några sistaminutenråd från Maria inför förlossningen. Hon tipsade om pilatesboll att sitta på under öppningsskedet men vi kom fram till att en sån där känguruboll med handtag (som man hade när man var liten) skulle vara optimalt..ha ha! Tänk er en galen gravid kvinna som jag, hoppa runt i korridoren med en sådan, skrikande av smärta. :) Fantastiskt kul! :)

Nä, nu ska jag göra korvstroganoff!

Saturday, August 23, 2008

Äppelpaj i ett skinande hem!

Svärmor har varit här några dagar och hjälpt oss att putsa fönstren, kakel och fixat och donat en massa i hemmet- otroooligt värdefullt! Nu blänker det verkligen här hemma! Perfekt inför lillens ankomst! :)
Har hunnit med långprommis, kladdkaka på Waynes och loppis med darlingen (hittade dock inget). Nu ska jag fixa lunch, vilket är en ren njutning i vårt fina kök! Har hunnit med att baka ett par gånger och jag måste tipsa om denna äppelpaj verkligen är sjukt god, se bilderna före/efter marängtäcke!

Vad händer i helgen?

Friday, August 22, 2008

Detaljer i köket

Det ena fönstret pryds av ett ljus med stenar och tygrosor (Plantagen) samt min glaskupa med likadana rosor i.

Fönster 2, vita rosor (SIA) och en superfin lykta! Fikabrickan! Mycket praktiskt att alltid ha framme! Nästan lika smart som frukostbrickan!
Några laga-mattillbehör vid spisen skapar ett fint stilleben och är samtidigt praktiskt vid matlagningen!
Vårt fina överskåp!
---------------------------------------------------------
Ser ni nedräkningen...1 vecka kvar!!! Gaaah! Jag är nervös och jäkligt laddad!

Wednesday, August 20, 2008

Matrummet


Intill köket ligger matrummet där vi numera äter våra middagar! I andra ändet på detta rum kommer man ner i vårt vardagsrum som vi håller på att fixa nu, så bilder på det kommer så snart vi är klara!
Rummet blev riktigt bra tycker vi, håller du med?

Tuesday, August 19, 2008

Snart, sommarstugefrid i hemmet

Ända sedan vi köpte våra hus har vi haft olika gigantiska projekt på gång.

Vi har rivit ner och byggt upp vårt förfallna gårdshus till ett fantastiskt Bed & Breakfast.

Vi har gjort om hela gården från stenig/gropig genomfart till en grönskande tomt med gräs, stenläggning, rabatter, damm, altan osv.

Vi har renoverat hela övervåningen, byggt vårt stora badrum, fixat kamin, nya golv, väggar tak och planlösning.

Vi har och håller på att fixa nedervåningen, nu är köket/matrummet klart ch snart är hallen och vardagsrummet nere också klart.

Vi har renoverat i flera år (mest Robban då som är så fantastiskt duktig på ALLT) samtidigt som vi haft heltidsjobb bägge två, så mycket av fritiden har gått åt till funderingar, rivningar och renoveringar.


MEN nu känner jag att jag håller på att landa. Visst har vi fler projekt (arbetsrummet, lilltoan, större altan, trappan osv) men det är utrymmen som vi klarar oss utan. Det känns så himla skönt att det äntligen är beboligt och "klart". Vårt hem som vi skräddarsytt efter våra drömmar och idéer! Det är så fint och så mysigt och så VÅRT! Jag känner mig lycklig i vårt hus, jag känner en harmoni och en "sommarstugefrid" komma smygande. Ett hem utan göra-listor, inköpslistor och viktiga beslut var och varannan dag. Små "mysprojekt" som ett arbetsrum :) kan vi ta sen, nu ser jag framemot att njuta av huset, av livet och av vår lilla familj! *

Se vilken härlig bild på min brorson som unnar sig lite pedikyr i vårt badrum! :) Mer sånt framöver!

Jo, hur är det med dig? Finner du ro i ditt hem? Hinner du landa mellan renoveringar, göra-listor och allt hemmafix? Hur ser du till att njuta av ditt hem?

Pinsamhet 2

Utspelar sig också på Coop efter pinsamhet 1 (se nedan). Jag skäms fortfarande från incident 1 och går och grämer mig. Förvirrad och gravidtrött som jag är så vill jag få lite kärlek från Robert. MEN felet jag gör är att jag vänder huvudet åt ett annat håll RAKT MOT EN ÄLDRE MAN och hinner inte stoppa mig sjäv utan säger..."Får jag en puss?". Han ser helt förskräckt ut och skyndar vidare med sin vagn. VARFÖR gör jag så? Jag bröt ihop och Robert också! Ha ha! :)

Monday, August 18, 2008

Bildkavalkad nya KÖKET

Nu är köket i princip klart - vi är så otroligt nöjda! Vi har lagat mat i ett riktigt kök för första gången på länge, underbart! Köket är från IKEA och även de flesta möblerna, vissa saker från MIO.
Lyktiorna står på vår lilla "bardisk", perfekt sittplats när man har gäster och lagar mat!
Detta lilla bord mellan fönstret är vårt lilla frukost/cafébord, något av en favorit hitills. Fräsha rosor, blå/vitrutig duk och lyktor ger den rätta looken!
Vi måste hitta en lite högre barnstol om hela familjen ska kunna sitta här! :)
Snyggaste förvaringen från CULT! Mycket utrymme är perfekt för ordning och reda! IKEAS förvaringssystem är heeelt underbara. Våra skåp är hyperstädade och allt har sin plats!
Själva arbetsbänken är rymlig och otroligt smart planerad om jag får säga det själv! :) Det vita kaklet från United Colors of benneton blev superbra - den rätta gräddvita/matta nyansen!

Ja, det var de första bilderna från vårt nya kök!
Vad tycker du om köket? Blev det bra?

-----------------------------------------------
...snart kommer bilder från "matsalen"! :)

Sunday, August 17, 2008

Bebissäng på plats!


Känns pirrigt när man ser på sängen och man vet att snart snart kommer vår lille son! Första nallen väntar på sin kompis! Visst blev det fint?

Saturday, August 16, 2008

Skämmigt värre

Jag får skylla på att jag är gravid...idag på Coop slog jag pinsamhetsrekord - två gånger...

Pinsamhet 1
Jag kör med shop express och går runt och "blippar" på streckkoderna. Plötsligt märker förvirrade jag att jag står vid fel vagn och blippar med någon annans blippmakapär! Jag får panik och tittar mig runt samtidigt som jag funderar på att smyga därifrån (hemska jag...hjärnsläpp!)..funderar också om jag ska slänga ner varorna i den okända vagnen (det är ju ändå denne som kommer att måsta betala för dem). Men då ser jag en gubbe som håller armarna i kors och stirrar på mig. "Eeehh...e de din vagn?" stammar jag fram... gubben svarar "jaaa" och skrattar. Skamset kommer jag med varorna så har får "blippa bort dem". Han garvade och jag skämdes som en hund!

Nä...nästa pinsamhet tar jag i ett annat inlägg. Jag rodnar.

Monday, August 11, 2008

Drömköket – en process

Bilden: En liten smygtitt på nya köket! Lantliga handtag och luckor (IKEA), enkelt kakel (United colors of Benneton).

Jag är så glad att vi renoverar NU och inte för ett par år sedan. Både jag och Robban har varit inne på en supermodern inredning a la hotellobby med ett ”kök som inte ser ut som ett kök” skinnmöbler, feta bänkskivor och högblanka luckor utan handtag.

Men nu har vi liksom lärt känna huset. Det är ju ett vackert trähus från 1700-talet och ligger i en gammal stadsdel. Nu har våra köksdrömmar fått smälta samman med husets själ. Det kommer att bli modernt men med lite mer lantlig stil och New England i inredningsdetaljerna. Nu är köksinredningen snart på plats och jag älskar det! Så fort vi är klara ska ni få se massor med bilder före/efter osv.

Vilken inredninsstil föredrar du?

Sunday, August 10, 2008

Inspiration HEMMA SPA

Vi satsade på ett stort badrum...något som vi inte ångrat för en sekund. Men oavsett om du har ett stort eller litet badrum kan du skapa ett hemma SPA (visst blev tavlan fin?)! Välj din favvostil, japanskt, lantligt, romantiskt, new england, hypermodernt? Badkar är en fördel men även med bara dusch kan du SPA:a, ett tips är en pall eller liknande i duschen så att du kan ägna dig åt dina behandlingar på ett avslappnat sätt.

SPA är för mig lika med vardagslyx och värdeful egentid! Jag satsar bara på skönhetsprodukter som börjar med "min favorit-...".
Jag har följande favoritprodukter som jag rekomenderar:
Bubbelbad med doft av mörk choklad (Angels SPA)
Badolja med doft av mörk choklad (Angels SPA)
Bodyscrub från Body Shop (Mango och Pink grapefruit i favoriter)
Bodyscrub (Bioterm "Celluli Laser")
Olika ansiktmasker
Dr Hauschkas underbara ansiktstvättsvamp
Schampoo/balsam/inpackning (Kerastase)
Massageoljor med olika doft efter humör! :)
Skrubbvantar, skrubbborste, massageälg mm
La Mer ansiktskräm (världens drygaste och bästa!)
Handukar från Lexington
Y
När jag SPA:ar så brukar jag göra följande för att skapa stämmning:
Tända aromaljus/doftkrus
Se till att det finns fina snittblommor
Tända SPA-lamporna i badet
Sätta på klassisk musik alt avslappningsskiva
Fat med exotiska frukter på badkarskanten + vatten/juice
Extra fint: Skiva upp citrusfrukter/Gurka och lägga ner i badet

Bonustips: När du får gäster och vill göra fint hemma - fyll badkaret med vatten och dekorera med flytande blommor/frukt/flyljus!
Y Min SPA-stund kan se ut till exempel så här:
Kort hemmaträningspass
Stretch/Massage
Bad med div behandlingar
Dusch (tvätta håret/scrubbing)
Manikyr/pedikyr
Bastu...sen när lillen har kommit, för varmt nu!

Brukar du unna dig själv SPA-behandlingar? Hemma/på SPA? Vilka är dina favoritprodukter/behandlingar? Har du andra knep för att skapa vardagslyx för dig själv?

Ännu en tavla!

Till lillen! :) Jag älskar den dikten (av Erik Lindorm), kanske svår att läsa på bilden, här är den i alla fall:

LYCKANS MINUT
Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick
att fjärdarna blixtra och jorden är varm
och himlen utan en prick?
Vad är det för tid, vad är det för år
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?
Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst i miljoner år
på denna enda minut.


Jag blir så glad av den! Visst är dikten fin? :)

Saturday, August 09, 2008

Kul ordpyssel! :)

Detta var ju kul! Min kära svägerska Sara tipsade mig om detta ordpyssel! Här är länken: http://wordle.net/. Kan ju bli personliga tavlor/presenter till någon man tycker om!

Idag har jag bara vardagslyxat...bjudit darlingen på goda kycklingwraps med soltorkade tomater, SPA:at, lyssnat på Ann Söderlunds krönikor på ljudbok och spanat in lite nya bloggar (se alla nya länkar här intill, en bit ner). Har du tips på fler roliga bloggar? Speciellt intressanta är inredningsbloggar med lantlig/new england stil!

Jag njuter av en nystädar övervåning med mysiga doftljus och snittblommor överallt!

Darlingen håller på med köket! Det blir sjukt snyggt och fräscht!

Vad hittar du på i helgen?

Inlägg nr 1000!!!

Det 1000:e inlägget firas med en ny
layout på bloggen! Vad tycker ni?


Du vet väl att du kan prenumerera på INSPIRATIONSBLOGGEN och andra bloggar på Bloggkoll Smidigt som bara den - du ser direkt när någon av dina favoritbloggar blivit uppdaterade. Se länk överst till höger!

Friday, August 08, 2008

Robban har också pysslat! :)


Magen har förevigats i gips! :) Robban smetade in mig med vaseliv och lindade in mig i gladpack och gick sedan lös med gipset! Roligt var det och kladdigt! Visst blev den fin? Kanske åker den upp på väggen med belysning bakom - denna kalaskula är ju magisk!
Vad tycker ni? Lite kul va?

Thursday, August 07, 2008

Pysslat i new england-stil!


Jag hittade inga tavlor i rätt stil till köket så jag skapade några egna! Lär bli fler, jag gillar att massproducera. Vad tycker du om mina skapelser? Blev det okej?

Wednesday, August 06, 2008

Loppisfynd!

En liten söt tvålkopp eller liknande, har ej bestämt vad jag ska använda den till. Detta vackra fat passar perfekt i vårt sovrum där fägerna är lantligt/fräscht blått och vitt!
Kanske lite svårt att se men det är ett vacker fat med söta blommor som passade perfekt till mina krämer och annat!

Loppisen vi var på var SÅ bra, avskyr lumpiga loppisar med smutsiga prylar som bara är framslängda. Denna loppis presenterade prylarna på ett smakfullt sätt (i färgordning) och prylarna såg nyputsade ut! :) Iofs lite dyrare men det var det värt. Dessutom sålde de grymt god mandarinkaka, något som uppskattas av en höggravid kvinna som mig!

Brukar du shoppa på loppis?

Tuesday, August 05, 2008

Rockig pippi! :)


Ordning och reda

Vitlaserad gammal trälåda rymmer pocketböcker!
Korgar från IKEA med vitmålade trähjärtan med etikett! Har sett bilder på div bloggar som påminner om denna lösning.
Vitmålade besticklådor från IKEA för div skönhetsgrejor.

Ordning och reda viktigare än någonsin nu känns det som, och snyggt ska det vara! Hur förvarar du? Några tips?

Monday, August 04, 2008

Shoppat till mitt SPA :)


Visst är den fin min lilla SPA-potta! :) Perfekt för alla duschgrejor och annat! Mitt lilla hemma-SPA blir bara bättre och bättre! Brukar du SPA:a hemma? Hur och när?


Sunday, August 03, 2008

Designat

Jag fullkommligt älskar designade vardagsprylar - som denna underbara tandkrämstub som pryder vårt badrum! Så snygg!
Vad tycker du, kvittar det hur en vardagspryl som tandkrämstuben ser ut?

Semesterlunk...

Molnigt idag så nu ska vi till Birsta och köpa byggmaterial. Jag har blivit ordinerad att ta det lugnt så idag blir det slappshopping med många pauser. Nu är det augusti och inte ens en månad kvar till d-day. Det blir verkligare och verkligare att det snart är dags...nervöst, omtumlande och fantastiskt.

Se bilden, jag fyller alltid huset med fräsha snittblommor, en bratips är att ha små vaser/koppar med några eller bara en blomma i, dels är det ekonomiskt och dessutom snyggt! Brukar du ha levande blommor inne?