Wednesday, August 06, 2008

Loppisfynd!

En liten söt tvålkopp eller liknande, har ej bestämt vad jag ska använda den till. Detta vackra fat passar perfekt i vårt sovrum där fägerna är lantligt/fräscht blått och vitt!
Kanske lite svårt att se men det är ett vacker fat med söta blommor som passade perfekt till mina krämer och annat!

Loppisen vi var på var SÅ bra, avskyr lumpiga loppisar med smutsiga prylar som bara är framslängda. Denna loppis presenterade prylarna på ett smakfullt sätt (i färgordning) och prylarna såg nyputsade ut! :) Iofs lite dyrare men det var det värt. Dessutom sålde de grymt god mandarinkaka, något som uppskattas av en höggravid kvinna som mig!

Brukar du shoppa på loppis?

4 comments:

Ninen said...

min bästa loppis ever var just en sån där snuskig lumpig skitig überloppis. i ett helt hus, halvt fallfärdigt med lastbrygga för större möbler. jag tror det var nåt gammalt stationshus typ. detta var på tiden jag gick folkhögskola, och vi behövde en billig soffa till allrummet. jag höll på att spy av allt snusk och mörkret och gud vet allt, men banne mig så fick vi tag i en tresits skinnsoffa i riktigt gott skick för 40 spänn - transport inkluderad! vi gick självklart tillbaka nån gång senare för att se vad mer man skulle kunna fynda, och vi lastade på oss tyger och böcker och jag hade gärna köpt pinnstolar för det hade de ett helt rum av och det är så sött med omaka pinnstolar tycker jag... med famnen full av fynd hittade vi bossen som vickade lite på huvet och sa "en tia per famn!" :) Han ville ju bara bli av med saker så han kunde fylla på med mer! Underbart! Nu försöker jag träna upp mig så jag står ut med sån där smuts, för man kan hitta mycket fint men framförallt ovanligt. Jag gillar ju kitsch och konstigheter och då passar lumpbodar väldans bra, men är man mer inne på klassiska och vackra ting så kan man nog lika gärna strunta i lumploppisarna helt, som du.

Mari said...

Åh, gud så fint!

Karin W said...

Loppisar:

Vilka fina fynd Du gjort!

Jag försöker bli av med saker till olika loppisar när det passar. Jag säljer gärna bort sånt som jag inte vill ha längre, och använder pengar till något nutida istället.

Men visst något som jag har haft god nytta av i min första bil (x år sedan...) var en skottsk-rutig, liten filt! Lika fin då som nu=)
Otroligt vad mycket jag använt den! Som sittunderlag vid Picknick, som huvud-kudde!?, som "jag-fryser-ge-mig-något-varmt-ta-filten"...m.m.

Tycker loppisar fyller en funktion i samhället men det värsta är just detta med skitiga saker och unken lukt..det tar ned FYND-stämningen för mig med!

Ha det gott!

Katarina said...

Ninen: Oj vilket fynd, en soffa för 40 spänn är sjukt billigt - du har rätt om man kan stå ut med skiiten så går det säkert att verkligen fynda på lite lumpigare loppisar!

Jag betalade typ 4 ggr så mycket för ett fat jmf med din soffa så det blir lite mer antikbod över det hela.

Mari: Ja, visst! :)

Karin W: Kan rekomendera loppisen i Ärlandsbro, hon har även öppet varannan helg under hösten! Några lumpbodar men en bod som är fylld med proslin och annat som är riktigt spännande!

Hoppas allt är bra, hör av er om ni är i stan!