Monday, August 11, 2008

Drömköket – en process

Bilden: En liten smygtitt på nya köket! Lantliga handtag och luckor (IKEA), enkelt kakel (United colors of Benneton).

Jag är så glad att vi renoverar NU och inte för ett par år sedan. Både jag och Robban har varit inne på en supermodern inredning a la hotellobby med ett ”kök som inte ser ut som ett kök” skinnmöbler, feta bänkskivor och högblanka luckor utan handtag.

Men nu har vi liksom lärt känna huset. Det är ju ett vackert trähus från 1700-talet och ligger i en gammal stadsdel. Nu har våra köksdrömmar fått smälta samman med husets själ. Det kommer att bli modernt men med lite mer lantlig stil och New England i inredningsdetaljerna. Nu är köksinredningen snart på plats och jag älskar det! Så fort vi är klara ska ni få se massor med bilder före/efter osv.

Vilken inredninsstil föredrar du?

6 comments:

Jennie said...

Ni har nog gjort precis rätt, det gäller att bo in sig först och känna in husets atmosfär. Vad passar till huset? Har själv väldigt många stilar som jag gillar, funkis, modernt, romantiskt...u name it. Men just i vårt hus passar inte en modern eller funkis stil så vårt kök fick t.ex. bli lite mer lantligt romantiskt men med en touch av modernt med lite rostfritt.

Ska bli spännande att få se lite mer av ert kök!

Ha det bra, Jennie

Eva said...

Jag tycker om romantik, men även stilrent och "manligt" :P

Passar på att tipsa dig om min tävling där du kan vinna en goodiebag till ett värde av drygt 300kr! :)
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.3835060

Nettan said...

Ser riktigt fint ut !!
Vill se mer...=0), vill nog ha samma stil som du i mitt kök, bor ju på landet !!

Kram, Nettan

Ida said...

Försår vad du menar, man måste se till helheten och vara flexibe i sin inredningsstil. Vårt kök är vitt, modernt och rostfritt (för att sammanfatta). Vi bor i lägenhet med ganska högt i tak och stora fönster. Det passar bra här helt enkelt.

Katarina said...

Jennie: Ja, det känns helt rätt! Vi har en snickare på besök som hjälper oss med det sista i köket/matrummet (t.ex. lister) ikväll hoppas jag att vi hinner flytta ner köksbordet och sätta upp gardiner...gaaaah! *längtar*

Eva: Tack för tipset! :) Ja det gäller att hitta stilar man trivs med och sedan skräddarsy sin egen!

Nettan: Vad mysigt att bo på landet, vi bor mitt i stan men i en lantlig stadsdel, det passar mig perfekt!

Ida: Snyggt! Jag har verkligen insett att det är så - det måste stämma med huset och omgivningen för att det ska klaffa1

Tack för kommentarerna sötisar! KRAM!

Efwa drömmer om Provence said...

Jag har nog en avslappnad stil. Ett tag i början när jag hade hus var det bara gammal stil/lantlig stil överallt men efter 14-15 år blev jag mätt på det och gjorde mig av med = körde massor med gamla möbler till mina föräldrars gård och gick in för en lite mer modern stil.
Men numera är det nog en blandning. Jag gillar det lantliga men inte enbart och eftersom jag snart flyttar till Provence kommer det nog bli en blandning av provecalsk och skandinavisk stil helt enkelt.

Det ska bli jättespännande att se ditt nya kök. Jag håller på att rita vårt kök i Provence och det kommer att bli vita luckor och mörkare träbänkar även om jag inte vet exakt än...