Tuesday, August 19, 2008

Snart, sommarstugefrid i hemmet

Ända sedan vi köpte våra hus har vi haft olika gigantiska projekt på gång.

Vi har rivit ner och byggt upp vårt förfallna gårdshus till ett fantastiskt Bed & Breakfast.

Vi har gjort om hela gården från stenig/gropig genomfart till en grönskande tomt med gräs, stenläggning, rabatter, damm, altan osv.

Vi har renoverat hela övervåningen, byggt vårt stora badrum, fixat kamin, nya golv, väggar tak och planlösning.

Vi har och håller på att fixa nedervåningen, nu är köket/matrummet klart ch snart är hallen och vardagsrummet nere också klart.

Vi har renoverat i flera år (mest Robban då som är så fantastiskt duktig på ALLT) samtidigt som vi haft heltidsjobb bägge två, så mycket av fritiden har gått åt till funderingar, rivningar och renoveringar.


MEN nu känner jag att jag håller på att landa. Visst har vi fler projekt (arbetsrummet, lilltoan, större altan, trappan osv) men det är utrymmen som vi klarar oss utan. Det känns så himla skönt att det äntligen är beboligt och "klart". Vårt hem som vi skräddarsytt efter våra drömmar och idéer! Det är så fint och så mysigt och så VÅRT! Jag känner mig lycklig i vårt hus, jag känner en harmoni och en "sommarstugefrid" komma smygande. Ett hem utan göra-listor, inköpslistor och viktiga beslut var och varannan dag. Små "mysprojekt" som ett arbetsrum :) kan vi ta sen, nu ser jag framemot att njuta av huset, av livet och av vår lilla familj! *

Se vilken härlig bild på min brorson som unnar sig lite pedikyr i vårt badrum! :) Mer sånt framöver!

Jo, hur är det med dig? Finner du ro i ditt hem? Hinner du landa mellan renoveringar, göra-listor och allt hemmafix? Hur ser du till att njuta av ditt hem?

4 comments:

Emma said...

Vad skönt för er att ni blivit klara! =) Bortsett från några "små saker". Själv bor jag i en lägenhet. Har målat om i hall och tapetserat i sovrum och vardagsrum. Min stora dröm är att riva väggen mellan matrummet och köket och få en stor helhet av dessa två rum. Dessvärre känner jag ingen som kan med det här med att riva vägg och pengar till att göra det, har jag inte heller. Men någon gång. DÅ kommer jag vara nöjd med min bostad och kunna njuta av den till fullo.

S o F said...

Tycker det är kul att renovera tillsammans med maken. Vi är ett riktigt bra team och har varit genom alla 30 åren.

När vi köpte huset för ca 25 år sedan så var det ju som "värst". Då ville vi ju förändra ALLA rummen så fort som möjligt. Sen när det mesta är klart så sprider sig lugnet lite mer.

Nu för tiden renoverar vi ett rum då och då, när vi får lust eller det behövs. Nu senast i våras gjorde vi en makeover-light av ett stort rum i källarplanet, när vår son tillfälligt flyttade hem till oss igen.

Kul när ett rum är klart och man får småfixa till detaljerna med lite inredningsprylar, mattor och textilier.

Ni har ju verkligen genomfört STORA projekt. Grattis! Härligt att ni är nöjda och får lite tid att njuta nu.

Varma hälsningar!

Jennie said...

Det låter skönt att ni har landat nu efter all den renoveringen. Själva är vi mitt uppe i det värsta nu, hela huset ska göras iordning.
Än så länge så är det bara köket och ena sovrummet som fått sig en ordentlig renovering och vi har fortfarande mycket kvar. Men vi har ju bara bott i vårt hus i ca 4 månader så ibland får man ta det lite lugnt!!! ;)

Längtar till som du säger man kan ta itu med de där sakerna som inte är så nödvändiga utan mer roliga att göra iordning...

Ha det bra, Jennie

Katarina said...

Emma: Ja det känns underbart, bara roliga saker kvar - ej livsnödvändiga! :) Jag gillar också öppna planlösningar, trots att jag hört att det "nya" är många små rum. Lycka till med fixandet och njut av ditt hem!

S o f: Ja det är ju det viktigaste, att man har kul ihop, det har jag och Robban också! Vi har försökt se till att alltid ha en frizon där det är ordning även fast huset har saknat både tak och golv på de flesta ställen!

Jag hoppas att vi får det som ni också, fixa ett rum då och då, småpiffa och "ändra stil"!

Ja nu ska vi verkligen njuta av vårt nya hem och (snart) vår nya bebis! :)

Jennie: Då har ni en spännande tid framför er...många beslut att ta när ni ska skapa ert drömhem! Se till att njuta under tiden! Ett tips är att tänka långsiktigt och praktiskt, utöver drömmande och kreativt. Vårt kök hade sett väldigt annorlunda ut om vi renoverat det för ett år sedan (mycket modernare), men det har liksom mognat fram, så ta det lugnt och lär känna ert hus!

Ett stort lycka till!