Wednesday, April 12, 2006

Inspirationsdag i Tonhallen

Jo, innan jag åkte till Stockholm så var jag och mammsen på en "Inspirationsdag för kvinnor i arbetslivet" i Tonhallen Sundsvall. Det var ett otroligt bra arrangemang! Det var bra drag, sång och jubel hela dagen!

Björn Källman var konferencier. Det var den roligaste människa jag någonsin sett. Han var verkligen helt galen. Han kunde också sjunga alla bidrag till melodifestivalen. Vi sa ett land och ett år sen sjöng han. Det spelade ingen roll om det var på lettiska eller finska. Han kunde allt.

Daniel Lemma underhöll, sjöng och spelade gitarr mellan föredragen. Vackert.

Psykologen Bodil Wennberg pratade om hur man kunde samtala smartare. Hon gav några smarta tips; Bland annat om en vuxen människa frågar varför så beror det oftast inte på att denne vill veta utan det är ett frågasättande. Så börja inte förklara dig, fråga istället "hur menar du nu". Samt tänk på när du själv frågar varför om du verkligen vill veta eller om det finns något annat bakom.

Martina Haag (författare) pratade om att göra saker man är nervös inför för att bli starkare samt att man ska säga de positiva saker man tänker ex. tala om för någon om denne har på sig en snygg kappa. Martina var charmig, nervös och äkta.

Mark Levengood har jag sett förrut, han är bara underbar. Han pratade bland annat om att man måste profilera sig och bestämma sig för vad man vill göra och ta för sig i livet. Hans berättelser är varma och fulla av insikt och hopp. Gå och se honom om ni har chansen.

Lasse Berghagen började att fråga publiken "hör ni där bak", "jaaaa" svarade vi i publiken, "det var en konstigt ställe att höra på...". Ha ha! Lasse pratade ganska mycket om sig själv. Men även han hade en hel del kloka tankat som han delade med sig av som att man inte skulle ge upp bara för att ågon inte tyckte om det man gjorde. Han själv kom inte in på Adolf Fredriks musikskola, Bonniers refuserade Pippi Långstrump, Einstein var dålig i skolan och Beatles första album fick usla recentioner. Sedan var det allsång: "En kväll i juni", helt underbar låt! Riktigt bra drag!

Maria Möller var sist ut på scenen och hon var fantastisk. Hon är imitatör och framförde "evighet" exakt som Carola, hon var Cher, Regina Lund och Eva Dahlgren också. Hon gav mycket energi men hade inget direkt budskap!

No comments: