Wednesday, May 06, 2009

Harmoni i hemmet!

Fixa i hemmet...ooooo så roligt! Jag har som mål att skapa ett harmoniskt hem och här kommer mina bästa tips för det:

Lär känna huset!
Det gäller att bo in sig innan man renoverar och köper på sig en massa möbler...om vi renoverat tidigare innan vi lärt känna huset så hade vårt hem sett mycket annorlunda ut (mer stilrent och modernt). Vi bor i ett gammalt område i stan och har därför inrett i lite gammeldags lantlig stil men med rätt moderna möbler och så. Hela stan har nära till vatten och just där vi bor var förr en plats där många fiksare bodde. Vi har till och med hittat fisknät som tätning mellan timmerstockarna. Så även vissa marina inslag passar fint här hemma. Om området där huset ligger, husets yttre och inre hör ihop så blir det mer harmoniskt tycker jag!

Lär dig lite om Feng Shui!
Lite baskunskaper i Feng Shui ger sig stora möjligheter att lyfta potentialen i ditt hem. Placering av möbler och tips för ording och reda kan göra storverk!

Lugn grund!
Vi har målat hela nedervåningen antikvit och hållit oss till ett par färger vad gäller möblemanget (ek/vitt). Då är det enkelt att byta stil och piffa med färger efter årstid eller humör! Om möbler har många olika färger går det ju alltid att måla själv eller lämna in på ommålning.

Få saker
Detta har ju också med FengShui att göra... att om du har en massa saker du inte använder så tar dessa upp massor av energi. De samlar damm, står i vägen, tar upp plats och gör ingen nytta. Ha få men fina saker som du tycker om. Se till att ha ordning i skåp och lådor och ha ännu färre saker framme. Om du samlar på något - lyft fram de allra finaste sakerna i samlingen!

Städkul
Ha snygga städgrejor, det gör städningen roligare! Köp en bok om städning, det finns vissa tips som gör det hela så mycket lättare! Å kolla in Rent Hus på 4:an på onsdagar och inspireras! :) Se också till att skapa ett lättstädat hem, häng upp saker på krokar i fina påsar, samla saker i stora lådor eller korgar, ha få saker framme! För att ha hyfsat städat är en förutsättning för ett harmoniskt hem!

Extra sorteringstips för bokhyllan...
Om du har en öppen bokhylla eller hylla för DVD:er så har jag ett piffigt tips! Sortera i färgordning - det ser mycket enhetligare ut! :)

Ja det var några olika tips för ett harmoniskt hem!

1 comment:

Sussi said...

Här fanns det jätte mycket roliga tips och ideér!
Tingeling Sussi