Saturday, December 06, 2008

Veckan som gått

Det har varit en mysig vecka! Vilmer och jag har varit med våra mysiga vänner, varit i Birsta och shoppat lite (hitta lite kläder på Gina). Jag har varit barnvakt åt supersöta Isak, det var spännande att ha hand om två bebisar samtidigt! Sedan var vi hemma hos Cilla och lilla Agnes för första gången igår, mycket mycket trevligt! :) Cilla har en bebis i magen och är så vacker!

Matlagningen med naturliga råvaror har fortsatt...än så länge har jag varit duktig. Igår åt vi laxgryta med ägg, broccoli och färska örter! Ikväll ska jag försöka mig på tacos. Sedan är jag helt såld på Brännhults smoothies...

Hur äter du? Helt fritt eller enligt någon "princip"?

6 comments:

Therese - Eira min ögonsten said...

Jag äter bara skräpmat, tyvärr.. Dock går jag iaf inte upp i vikt, bara ner, tror det är för att jag ammar. Men Eira går upp i vikt så hon kanske får allt fett i sig :)
Jag är nog för lat för att äta nyttigt, men det skulle nog va bra att göra nån gång i framtiden.

Du har ingen bra recept som är lätt som man kan få testa? :)

Annika said...

Jag har köpt Hemlige kocken, men inte hunnit läsa den ännu. Hoppas jag blir lika inpirerad som du. För visst stoppar vi i oss en massa skit utan att tänka även om vi här hemma försöker laga det mesta. Men så e det u förstås inte alla dagar. Man få helt enkelt priritera matlagningsstunden. Jag hoppas att jag kommer att ha tåamod att låta Alfred vara med å laga mat å baka när han blir så stor att han kan göra nått. Nu brukar han vara med å titta å känna å lukta å smaka å det e jättespännande. Han har ju då kanske inte tålamod att vara med hela tiden dock ;)

Ha det! Kram

Anonymous said...

Inspirerande med naturlig matlagning! Hur ska Du laga tacos? Känns som att kryddblandningen mest består utav glutamat mm som man inte vill ha i sig. Kan man använda nåt annat? Kram!

Anonymous said...

Ikväll såg jag på Kalla fakta där de pratade om julmaten med alla dessa konstiga smakämnen och tillsatser. Jag hoppas att vi kan, och hinner göra mycket mat själva i jul innan lille plutten beslutar sig för att komma ut till oss. Tack för en suuuper mysig fika tillsammans med dig och fin-fina Vilmer. Det gör vi snart om. Kram på er! (Agnes älskar sin elefant och jag älskar chokladen, tack söta du!)

Katarina said...

Therese: Jag äter inte särkillt fettsnålt, aldrig light osv. Man måste ju äta fett för att ammningen ska fungera!:) Vilmer går också upp som bara den!

Annika: Å vad kul kul att börja ge riktig mat! :) Å att laga mat tillsammans är ju så mysigt! KRAM!

Anonym: Jag kryddade med färska öreter som oregano, basilika, samt chilifrukt och salt!

Cilla: Så också på Kalla Fakta...huvvaligen! Det var superkul att träffas! :) Vi får ta en fika snart igen! Kram på er!

Anonymous said...

Undrar över receptet på laxgrytan! Verkar skännande!