Monday, December 08, 2008

Matprat

En ny vecka! Julen närmar sig med stormsteg! Här hemma myser vi på med massor med tända ljus och kärlek.

Tacomiddagen blev bra i helgen. Gjorde eget pitabröd och egen salsa och de vanliga tillbehören! Det går faktiskt oväntat bra att laga från grunden, men det bästa vore naturligtvis att matindustrin tog bort alla suspekta ämnen ut maten. Självklart behövs vissa konserveringsmedel osv men att färga gröna oliver svarta, ha färgämne i skinka, smaksätta "rökt kött" med rökarom och FÄRGA in grillränderna på biffen, ha arommnen/färgämnen i lussebullar - allt för att få tillbaka den bortprocessade smaken/doften - då har det gått för långt! Det är ju riktigt vidrigt!

Vilmer och jag får snart besök, så nu ska jag sätta på kaffet!

XOXO

3 comments:

Sara said...

Vidrigt var ordet. Vissa saker kan jag inte glömma, sedan jag läste boken. Som t.ex. det där med Mamma Scans köttbullar som kokas i kotalg. Eller E621 som dyker upp i skinkor till höger och vänster. Eller brödet. Det vidriga, gamla brödet. Urk!

Det är svårt att bortse ifrån när man står vid kyldisken. Vetskapen påverkar smaken. Eller så håller mina smaklökar på att tillfriskna efter många års Mamma Scan-hypnos!

Katarina said...

Sara: Jag håller med dig till 100% att smaken påverkas av vetskapen, jag höll på kräkas av finus köttfärssås på burk, den smakade verkligen inte köttfärs längre, bara kemiskt konstigt. Ush!

Jag försöker övertala Mats-Eric att ge ut en kokbok också, det skulle vara grymt bra!

Linda said...

Håller definitivt med om att det är obehagligt med konstgjorda ämnen men hade ingen aning om att det finns oliver som färgas svarta... Nästa steg för mig blir i alla fall att byta ut fond med natriumglutamat till en mer naturlig fond.