Sunday, January 04, 2009

Tillbaka efter en liten bloggsemester! :)

Här är jag på Nyår, vi har varit sjukt dåliga på att fota under festligheterna, men här är ju i alla fall julgranen med! :) Min klänning är från TopShop/Kate Moss

Hoppas allesammans haft en underbar jul/nyår! Själv har vi haft det så himla bra. Jul här hemma med underbara familjen, hur mysigt som helst med fina presenter, grym tomte och stämmning på topp. Jag hade dessutom lagat allt på julbordet från grunden (jo det är sant, jag är impad själv), lagt in sill, rullat köttbullar, rört ihop rödbetssallad osv. Grymt gott! :) Inte så mycket jobb som jag hade trott och så stor skillnad.

Nyår firade vi med vänner (tack allihopa, mycke kärlek till er) vi hade hela fem bebisar in the house! :) Då bjöd vi på löjromstoast, renytterfilé och äppelkaka med hemvispad kanelglass, så gott! Hemgjord glass är något helt annat än Big Pack och tar 5 min att vispa ihop!

Vi har också döpt Vilmer i Domkyrkan, mycket fint med Anton och Vincent som spelade och KRAA som sjöng och spelade,s edan blåbärspaj och pannacotta på Logen! :) Superlycket och Vilmer uppträdde mycket välartat i kyrkan *puh* :)

Nu pustar vi ut! :) Hur har DU haft det i jul/nyår?

5 comments:

Annika said...

Låter som en jättemysig jul! På nyår gjorde jag samifreddo istället för glass. Men den där kanelglassen lät ju hur god som helst. Får man tigga recept? Kram

Anonymous said...

Hej! Jag googlade runt på ordet Hundsjö för att se om det fanns några bilder därifrån på nätet. Jag var mycket i Hundsjö när jag var barn. Min pappa, Kjell-Olov Dahlberg hade tillgång till en sommarstuga där samt att hans mormor Anna Byström bodde där med sin make som var snickare, tror jag. Ev kan det vara så att vi kan vara släkt om än på långt håll.

Hälsningar Ulrika Dahlberg.

http://ullda.blogg.se/

Linda said...

Hej!

Har saknat din blogg under jul och nyår, kul att du är tillbaka igen.

Gott nytt år!

Katarina said...

Annika: Sami vaddå? Nu får du berötta vad det är för något! :) Det lät gott!

Glassrecept:
4 ägg
4 dl grädde
4 dl florsocker
valfri smaksätting!
Vispas till konsistns av smält mjukglass! :)

Ullrika: Ja visst är vi släkt! Vad kul att du skriver! Jag är ju kusin med din pappa och Anna Byström var min farmor. Min pappa heter Bengt-Olov Bysröm. Har du facebook eller en mailadress så ska du få en adress till en släktsida! :)

Linda: Va kul att vara saknad! :) Hoppas du haft det bra i jul/nyår!

Annika said...

Tack, det måste jag testa!

Ja du semifreddo...nått glassliknande. Tror att det är italienskt å betyder halvfrusen eller nått liknade. Ett alternativ när man inte har glassmaskin. Men det var lite moment...3 olika skålar där man ska vispa olika grejs. Inte svårt, men lite bök å en massa disk. Manbehöver dock inte glassmaskin. Har du det? Eller fryser du det bara när du har vispat ihop det?