Thursday, June 17, 2010

Lyckad picknick!

Picknicken på Nickebo för "Småbarnsföräldrar i Härnösand" blev lyckad! Ca 40 personer var vi som trivdes i solen på Nickebo! Ser framemot fler aktiviteter med gruppen och hoppas att alla småbarnsföräldrar i stan ska gå med!

Idag på stan kom tre glada sommarlovspojkar cyklade förbi Åhléns. Då satt tre damer på en bänk och skrek: Snorungar, här får man inte cykla! Jäkla ungar! I kör. Jag blev helt paff. Och tänkte att jag borde säga nåt men gjorde det inte. Ibland kan tillsyntes små söta tanter vara riktiga surkartar!

Vilmer var till frissan idag och blev så fin! På eftermiddagen blev det lek med Lucas och fika för oss mammor! Jag och Sofia kämpade minst en timme med att montera en vattenbana för båtar som jag köpte till Vilmer. Den var sååå svårt att få ihop. Men Robert kom till undsättning och det sa klick klick klick sen var det klart!

Jobbmiddag hemma hos oss ikväll, familjen och våra partners i Kanada. Jag var bara så trött efter en sömnlös natt (barnen sov, jag vaken...). Orkade inte vara jobb-social så jag höll mig till ungarna. Trevligt i alla fall med god mat från Kochs. Skönt att slippa laga mat och diska.

Monday, June 14, 2010

Charmig nyhet!


Upptäckte nyligen denna lilla pärla "Butiken i gränden". Många fina saker där!

Friday, June 11, 2010

Thursday, June 10, 2010

Sjalen...min räddning!


Åh va bra Loomasjalen är (model Sino)! Är så glad att jag fått låna den av min fantastiskt fina vän Nina. Var lite skeptiskt till allt knytande men nu går det lätt som en plätt efter Ninas grymma demo och en del träning! Har beställt min egen nu. Lillasyster ligger så nära och vi älskar det bägge två. I helgen gick jag en halvmil med henne i sjalen (vad gör man inte för en loppis?) utan problem. Babybjörnen känns ungefär som att stoppa ner ungen i en fjällryggsäck som man sätter på magen i jämförelse, men men...den går lite snabbare och passar nog bättre för lite större barn. Men sjalen...ahhhh... fantastico!

Ha ha...om jag hade några fler läsare kunde man tro att jag blivit mutad för att marknadsföra Looma men jag är helt ärlig!

Wednesday, June 09, 2010

Åååh!!!


Varje kväll när Robert lägger storebror utspelar sig följande dialog:

R: Godnatt Vilmer, pappa älskar dig
V: Mamma?
R: Mamma älskar dig
V: Aaaisch?
R: Alice älskar dig
V: Motha?
R: Morfar älskar dig också, alla älskar dig
V. Eeej da (hej då) *vinkar*.

Tuesday, June 08, 2010

Kul kille! :)

Vilmer har börjat prata så mycket nu, det är sååå kul! Han börjar sätta ihop ord som "ej då patts" (hej då (lek)platsen) och "Nej sejjeja" (nej, säger jag), "Inte dää". Han härmar efter alla ord och favoriterna nu är:
Nåååna (låna)
Immer (Vilmer)
Bellund (Berglund)
Buddebuddebudde (Bystöm Berglund)
Aaaaisch (Alice)
Ej ööööö (Ej öron, alltså små grodorna, favvolåten)
Ippapp (Tipp tapp, ännu en favvolåt)
Ääärna (stjärna)
Pippi (Långstrump eller fågel)
Bajs (betyder bajs eller bamse beroende på...)
Bappa (barbapapa)
Macka (makka pakka, barnTVprogram)
Uuuuuv (Skruv)
Mutta (Mutter...hrmmm)
Iiik (spik)
uuuga (dammsuga)
amla (ramla)
Motha (morfar)
Ilen (bilen)
Nyyyy (ny, säger han om alla däck sedan han fick hjälpa Robert att byta däck på bilen)

Bild på lilla mig


Var på besök på jobbet och passade då på att få en ny bild till hemsidan. Tycker att den blev bra! Fotade gjorde Lars Wahlström, vår videoproducent/fotograf på Logosol.

Ny grupp på facebook för småbarnföräldrar i Härnösand

Sök på "Småbarnsföräldrar i Härnösand" och bli medlem om du också har småbarn och bor i Härnösand. Varmt välkommen!

Monday, June 07, 2010

Coaching för föräldrar (tips nr 6)

Ge positiv feedback i massor både till barnen, din partner och till dig själv! Små fina ord kan betyda så mycket.

Nu så...

Har nu tagit tjuren vid hornen och städat i mina garderober i vår klädkammare. Från att ha varit lyxigt med ett helt rum med kläder har det senaste tiden varit mest ångestladdat att gå in där. Hittar aldrig något som passar numera... Mycket som hänger där bara för att. Resultatet efter ikväll är en löjligt gles garderob men däremot massvis med kläder som ska skänkas bort. Någon annan får glädjas åt mitt knallrosa juicyset, burberrytoppar ett gäng med jeans. Så nu kommer belöningen. Massvis med energi som frigörs! Mer Feng Shui åt folket!

Marian Keyes har varit min följeslagare under kvällen. Mysigt. Nu ska tända ett par Yankees och SPA:a.

Sommaren gör allt enklare!

Så härliga dagar!!! Sommaren gör allt enklare, bara att gå ut. Vi har varit ute hela dagarna på olika utflykter. Vilmer älskar att "atta" (kasta) stenar i vattnet så med en picknickfilt och hink och spade så roar vi oss i timmar! Vi går också till olika "Paaats" (lekplatser) och idag lärde han sig säga "Aaala, älig, ååå" (klara färdiga gå) innan han åkte ner för rutschkanan! Söööt! Alice har fått sitta upp i vagnen (med hjälp ev en filt) she loves it!

Idag var vi en sväng på Logosol och blev fotade för tidningen Yippie. Blir ett repotage så småningom. Kul! Gillar den tidningen skarpt, positiv, inspirerande och bra skriven!

Sunday, June 06, 2010

Coaching för föräldrar (tips nr 5)

Nästa tips, som funkat super för oss, är att ge barnet ansvar för vissa saker. Genom att göra det får vi honom att känna sig behövd och viktig i vår familj. Han får hjälpa till med olika saker, han bär fram tallrikar ibland, hjälpa till på återvinningen (krascha flaskor i glasigloo är populärt :) ) hjälper till att skära grönsaker (med bordskniv), blandar saft, är min hjälpreda när jag bakar, hjälper sin pappa att bygga, laga saker och så vidare. När vi går och handlar är han superduktig på att hjälpa till och han brukar få en egen korg att plocka ner diverse varor i. Sist vi handlade så hade jag lite lite tid och sa då till Vilmer: "Nu ska vi gå och handla och du är ansvarig för att handla bröd"! Väl på affären fick Vilmer hämta brödet och ha det i knät i vagnen, han fick lägga upp det på bandet och fick sedan en egen påse att bära hem brödet i till våra gäster på vårt B & B. Under tiden så handlade jag resten och detta "viktiga uppdrag" gjorde honom djupt fokuserad på att slutföra det hela. Sedan massor med feedback "Du är så hjälpsam", "Vad bra att du hjälpte till", och även rakt på sak "Du är så viktig i vår familj, vi behöver dig!"

Friday, June 04, 2010

Coaching för föräldrar (tips nr 4)

Detta tips har jag inte läst om utan bara hört min mamma och pappa säga typ 1000 gånger. Och det är ett oslagbart tips. Ge barnen TID så blir vardagen lättare. Låt barnet avsluta leken i lugn och ro. Ofta behövs det inte många extra minuter för att få ett bättre avslut. Barn i tvåårsåldern och säkert äldre också (har inte läst om dem än :)) har ofta svårt att avsluta. De vill stanna inne när man ska gå ut och när de väl kommit ut vill de inte gå in. De är i nuet och har kul precis här och nu. Varför ska man då bryta upp, tänker de antagligen. Jag försöker göra så att jag säger att "Nu får du bygga tornet en gång till sedan ska vi gå ut". Sedan kommer nästa knep som jag ofta använder, att skapa en bild av något konkret som ska hända när vi kommer ut t.ex. "Vi ska mata hönorna med majs när vi kommer ut" eller "ska vi gå ut och se om katten är ute?". Självklart finns det tillfällen då tiden inte finns och man får helt enkelt "ta med barnet" men om man tänker efter så är de tillfällena få. Idag hade vi bråttom från affären och försökte locka och lirka men tillslut fick vi ta storebror med oss mot hans vilja och det blev gråt. Det känns ju inte riktigt bra men det är ju samtidigt viktigt att skapa ramar och visa att i slutändan så bestämmer vi som föräldrar. Inte lätt men vem har sagt att det är lätt?

Att ge tid kan ju också handla om att vara här och nu med barnet. Att sitta och leka tillsammans, lyssna, fundera och låta tiden gå. Sådana stunder är så värdefulla för både barn och oss föräldrar.

Fjäril som landat


Jag har sett en fjäril, den fjärilen var blå
Jag har sett en fjäril så vacker att se på, åh
Jag ville hålla denna skönhet i min hand
Men skönheten är ingenting man fångar
Den bara något man ser nån gång ibland

Thursday, June 03, 2010

Nu var det dags igen...

...nu renoveras det här hemma igen! :) Det kommer att bli skitbra som vanligt när Robban kör igång ...bilder kommer.

Solig men blåsig dag. Picknick med Sofia, Lucas och Anton vid domkyrkan på förmiddagen, vi hade tagit med oss varsin filt och inget mer så vi fick köpa allt på hemköp, glas, bestick, tallrikar och alla godsaker. Orutti av oss men nästa picknick blir det andra bullar! :) Gott var det i alla fall! Vilmer drack såpbubblevatten, mindre gott. Han höll på att kräkas efteråt lillemannen, stackas liten!

Ikväll har jag och Vilmer städat övervåningen och myst framför datorn (you tube-klipp). Alice har också varit med. Hon smilar upp sig så fint när Vilmer pysslar med henne, gofisen! Nä, nu är det dags för Marian Keyes!

Shopping till Alice


Söta söta pingu!

Wednesday, June 02, 2010

Coaching för föräldrar (tips nr 3)

Ännu ett tips som handlar om syskonrelationer. En sak som jag sa tidigare var sånt i stil med "Men oj vad Lillasyster lever om". För att liksom ursäkta att hon tar plats (Storebror i fokus). Men detta är ju så dumt för att 1) Storebror kan ju själv säga till om han störs, jag behöver ju inte plantera det hos honom och 2) Jag gör lillasyster lite "besvärlig" och dessutom gör jag det okej att "klanka ner på henne" (om än väldigt oskyldigt). Igår när barnen satt i vagnen och lillasyster grät så sa jag istället. "Lillasyster har ont i magen, därför gråter hon." Då tog Vilmer och stoppade in nappen sedan tog han sin systers hand och höll den en stund, och tro ni inte att hon slutade gråta (bra timing Alice!) Varefter jag kunde ge Vilmer feedback på hur trygg lillasyster kände sig med honom! :)

Loppisfynd 3



Fyndade också bonaden som jag har som duk i matrummet!
"På barndomens ängder, står blommor i mängder"

Tuesday, June 01, 2010

Loppisfynd 2


Robban är ett fynd men det jag ville visa var tavlan bakom Robert som jag hittade på Blå porten. Kul med Härnösandsmotiv! :)