Sunday, July 27, 2008

Sommar sommar sommar

Liten talgoxe som kommit på villovägar, störtlandade i blomkorgen utanför vår dörr och Robban var snabb med kameran.

Väggarna är målade, taket på plats och golvet likaså. Köket börjar ta form! Det kommer att bli så mysigt + massor med smart förvaring! Till veckan ska vi köpa förvaring, hyllor, lådor osv till alla stommar. Lyckan är total för mig som älskar ordning och reda!

Värmeböljan fortsätter! Puh!

Saturday, July 26, 2008

Wow vilken värme!

Vilken värme vi har! Slöade hela förmiddagen ute på altanen med Robert och Karim, käka lunch på kanalcaféet (pannkaka och glass) och sedan en blev det en liten tupplur för mig och Må. Strax före fem drog jag och Robban till Birsta och köpte delar av köket, lister, stommar osv. Ikväll har jag donat lite i badrummet (städmanin fortsätter), samt badat och SPA:at.

Vad gör du i sommarvärmen?

Friday, July 25, 2008

Jag bara luuuktar på blommorna...

...och renoverar! Här hemma byggs det för fullt! Nu har vi kommit till det stadiet i köket att jag kan hjälpa till lite, jag har målat element och fönsterfoder idag och igår! :)

Jag mår så himla bra. Halsbränna och lite småkrämpor är inga problem, jag är lycklig och känner mig stark! Jag har varit på bra humör genom hela graviditeten (kanske för att det har varit min självklara intention efter allt snack om att man blir halvt outhärdlig) och känner mig laddad inför det nya! Många jag möter frågar "men guuud, nu är det väl jobbigt" eller "men oj, nu är du väl less" osv. Men jag känner mig inte ett dugg less eller att det är jobbigt! Klart att det är tungt och varmt osv men detta är en lycklig tid och inom några få veckor får jag träffa vår lilla kille! Livet kan inte vara underbarare!

Bloggen blir lite lidande nu, lovar att återkomma med bilder så fort något rum börjar ta form!

Kram på er goa människor!

Wednesday, July 23, 2008

Fiskelycka!

Vi har varit i stugan ett par dagar tilsammans med våra goa vänner Sussie och Tomas. Grabbarna har fiskat nästan hela tiden, se Robbans 7½kilosgädda på bilden....huh! :)

Mamma och pappa servade oss med god mat och gårdagens efterrätt intogs givetvis på flotten ute på sjön, härligt värre. Jag och Sussi har mest ägnat oss åt mysigt tjejsnack, grymt skönt att prata med någon som känner en så väl och som är så positiv och glad! :)

Sunday, July 20, 2008

Downshiftar

Vi köpte en grymt mysig matta på Mio för ca ett år sedan. Från dag 1 har den fällt stora dammtussar, vi har dammsugit den, dammat den och kämpat på men den har liksom inte gett sig. Vi konstaterade nu att den skulle damma tills den var totalt kal och vi skulle få leva med dammtussar i mängder en lång tid framöver, trots dammsugning var och varannan dag.

Så nu fick det vara nog, mattan har åkt ut och dammtussarna med den! Nu gäller det att downshifta och leva enkelt. Här slängs besvärliga inventarier ut, känsliga krukväxter byts mot tyg, det rensas och slängs för fulla muggar. Städat, struktur, självklara platser för alla prylar. LIVET det är det som gills, det är det som ska ta tid och kraft.

Mattan fick sparken och övervåningen dammfri och livet händer bara nu! ELLER HUR?

Saturday, July 19, 2008

Stadsfest

Stadsfest i stan i helgen, vad gör en höggravid kvinna då? Självklart har vi deltagit i festligheterna. Först grillbuffé på Kanal kaféet, sedan mumsmums och kaffe samt lite öltältmys med Sussie och Tomas. En trevlig kväll som avslutades med ett bad med tända ljus! :)

Vad har du hittat på i helgen?

Friday, July 18, 2008

Sex veckor to go!

Nu är det exakt sex veckor kvar till BF. Så kort tid tycker jag! Vi har massor att fixa innan, med renoveringen och så. Men när han än kommer så är han så otroligt efterlängtad och välkommen vår lilla Må.

The law of attraction

Godmorgon sköningar! Vilken underbar dag det kommer att bli idag!
Jag lyssnar på "The secret", har läst den förut men cd-boken är riktigt underhållande, författaren har hjälp av flera olika forskare som också talar på skivan. Den känns intensiv, dynamisk och överdriven på ett amerikanst sätt. Denna hemlighet som boken handlar om är klok: "the law of attraction", det handlar egenltligen om att tänka positivt - för som vi tänker så blir det!

Jag har jobbat med detta en hel del och nu är jag bra på att uttrycka mig positivt utan negationer och att förvänta mig att jag ska få det jag vill ha. Att sätta mål i livet och sedan ta för givet att det ska bli så är ett otroligt effektivt sätt att skräddarsy det liv man vill ha.

Sätter du upp mål med tillvaron/ditt liv? Hur gör du det?

Thursday, July 17, 2008

Sommarprojekt lista

Y Göra klart nedervåningen
Steg 1: Kök, matplats, vardagsrum
Steg 2: Arbetsrum, garderob, liten toalett

Y Måla hus (se förra inlägget)

Y Vara gravid och föda barn! :)

Vad har du för sommarprojekt i år?

Sommarprojekt

Solen lyser och himlen är blå! Härligt! Jag har en härlig dag framför mig, ska till frissan i eftermiddag bland annat.

Robban kämpar på med nedervåningen och två killar håller på att måla vårt hus där vi hyr ut 2 lgh (ej B&B) som också ligger på vår tomt (se bilden). Det huset var så skabbigt i färgen så det kommer att bli stor skillnad! Jag får lite panik att jag inte kan hjälpa till så mycket, men jag försöker fixa och dona så mycket som möjligt.

Wednesday, July 16, 2008

Så söt!

Dagen

Idag lyssnade jag klart på Martina Hags "I en annan del av Bromma". Den var bra, men inte lika vass som tidigare böcker enligt mig. Sedan kändes den så otroligt kort, bara 4 cd.

Efter det var jag till tandläkaren, jag bet sönder en tand igår och det kändes ju otroligt onödigt. Jag är ju lite...eller ganska mycket nojjig när det gäller lilla Må så när som skulle ta en röntgenbild så ville jag inte det (har läst om studier att det kan påverka barnet, fast bara i början av graviditeten, men ändå), sedan skippade jag även bedövningen bara för säkerhetsskull. MEN det gjorde inte ont alls. Den unga polskan som borrade och fixade var klar på 7 min och det kändes mindre än vanligt (då jag alltid brukar ta bedövning). Grymt lättad!

Sedan har hela eftermiddagen spenderats på Waynes med min kära vän Sussie. Mycket prat om livet, härligt då både hon och jag är helt inne på personlig utveckling mm.

Vad har du hittat på en solig (?) dag som denna?

FENG SHUI i sovrummet

Sovrummet har också fått sig en uppdatering!
Nya accentfärgen är blått och det känns extra fräscht!


Feng Shui i sovrummet
Vi har ett rofyllt rum bara ämnat för sömn och kärlek! Vi hade förr sovrummet på nedervåningen där det hördes väl när människor gick förbi utanför. Nu sover vi mycket bättre sedan sovrummet flyttades till övervåningen. I samband med detta gjorde vi också en särskild klädkammare för att slippa kläder i sovrummet. Vi har inga tekniska produkter i sovrummet förutom en ”Grynings simulator” vintertid för att få ett bra uppvaknande (man vaknar med ljus istället för med ljud, helt underbart). Vi undviker också att ha mobiltelefoner för nära sängen. På vardera sidan av sängen står ett sängbord som skapar balans, I rummet finns också ett vitmålat klädskåp där vi förvarar sängkläder. Vi har sorterat bort alla dåliga eller fula sängkläder.
Vädersträck: Norr, ett gynnsamt läge, solen går upp utanför fönstret på morgonen, svalt på kvällen.
Baguaområde: Baguaområdet för rummet är i huvudsak rikedom. Detta har vi arbetat med genom att lyfta in ett antal objekt som vi kopplar samman med rikedom. Detta är dels en kristallkrona (ej äkta, från IKEA) samt en tavla från vår gata som symboliserar att vi fick tag på vårt drömhus.Vi har satsat på en skön säng och sköna sängkläder. Sängkläder från Lexington känns lyxigt!
Färger: Rummet har vitmålade väggar förutom en fondvägg bakom sängen som är brun (strukturtapet). Taket är vitt och golvet är mörk parkett. Jag tycker att den mörka väggen skapar ”trygghet”. Övriga färger i rummet går också i milda färger. Sängkläder är ofta vita med blåa inslag. Eftersom detta rum också är ett kärleksrum så har vi lagt till vissa röda detaljer och ”tvåsamhet”.

Element: Här upplever jag att metall (vitmålade väggar mm) och jordelementet är dominerande. För att få det lite eldigare har jag lyft in vissa detaljer i rött.

Chi: Vi har försökt ”fixa till” (med hjälp av en krukväxt som hänger över kanten) ett vasst hörn som pekar mot sängen. Alla växter i sovrummet har ”mjuka blad”. Vi vädrar nästan varje kväll för att få chi att cirkulera. Ibland tänder vi doftkrus med lavendeldoft för att skapa ro och fräschör i rummet.

Vad har du för mål med inredningen i ditt/ert sovrum? Vilken stil? Vilken stämmning?

Tuesday, July 15, 2008

Stilfixa

Jag har fixat lite nytt i vardagsrummet/mysrummet uppe. Nya kuddar och lite nytt i fönstren och så. Färgerna går i vitt till brunt, med rosa som accentfärg. Har lyft in lite randigt och stjärnor för att knyta ihop det med vårt mål att skapa ett hem i "new englandstil möter lantligt med en liten dos av marint". :)

Vad har du för stil hemma?

Det börjar närma sig...

De små bebisbodysarna och en rågulligmössa det står ”always hungry” på, ligger i vårt gamla skåp i sovrummet. Jag vågar knappt ta fram och titta på dem. Dom är så overkligt små och gudomliga. *iiiih*. Overkligt overkligt overkligt.

Back in town

Vi har varit i stugan ett par dagar tillsammans med min mor och far, skönt att komma ifrån stöket hemma och bara ta det lugnt. Vi har ätit surströmming (inte jag dock, jag tror inte lilla må tycker om surströmming), solat, fiskat (Robban fick 2 st enorma gäddor, båda på 5-6 kg) och bara njutit av värmen. Var också i Övik en sväng och strosa.
Det är sååå fint i stugan, vill vara där oftare. När huset är klart hemma...då. :)

Saturday, July 12, 2008

Semester...äntligen!


Nu 4 veckors semester (sååååskönt, är helt utarbetad/outsövd), sedan är det bara ca 2 veckor kvar till beräknad ankomst för lillen så då blir det mest laddning och lite jobb hemifrån. Känner mig otroligt lycklig över att få ”landa” ett tag innan tillvaron förändras. Nu vill jag vara en desperate housewife och bara boa och dona hemma och lyxa till tillvaron till max.

Det regnar ute, jag som skulle på stan och köpa lite grejor. Får se om jag ger mig ut med paraply, om jag får plats därunder.

Vad ska du hitta på i helgen??
----------------------------------------------------
På bilden, enkel dekoration med levande blommor!

Thursday, July 10, 2008

Förberededelser

Nu ska allt fixas, så att vårt hem är funktionellt och välordnat när lillen kommer. Nedervåningen börjar ta form...det syns väl tydligt på bilden? :) Stilen vi kommer att köra på är lite lantlig new englandstil. Min hjärna går på högvarv kring olika tapeter, färger, former och detaljer. Kommer att bli så bra!

På övervåningen städar och sorterar jag mest varje dag...älskar att pyssla på och göra fint! Jag har ju i princip alltid städmani så varken jag eller Robban har märkt någon större skillnad. :) Men vem vet imorgon kanske jag står där med tandborsten och rengör mellan persiennerna eller med en tops i högsta hugg och rengör mellan golvspringorna, det sägs ju att det kan bli så.

Tycker du att det är kul att städa och stortera? Några tips för att göra det ännu roligare?

Bilden: Köket just nu...

Beställning från Nelly.se

Jag har uppdaterat garderoben med lite nya kläder som kom hem idag. Jag har tänkt köpa en Juicy-dress men det har känns lite overkill. Men nu slog jag till ändå eftersom jag ser mig som en blivande despetare housewife som ska gå runt och softa och samtidigt vara lite glammig :).

Ush vilken utväxt jag har på bilden, tur att jag ska till frissan nästa vecka.

Sedan blev det lite nya undisar som jag hoppas jag ska få plats i och ett par sköna basiclinnen. Juicydressen ska jag packa ner i BB-väskan hade jag tänkt.

Någon som har några tips på vad man ska ha med sig i den där BB-väskan?

Wednesday, July 09, 2008

Bokinköp

Nu ska det frossas i nya kunskaper och insikter. Jag har storhandlat på Adlibris, mest CD-böcker.

BYRNE, RHONDA:THE SECRET
(ska bli spännande att lyssna på, har redan läst)
HENTSCHEL, CAMILLA:FENG SHUI I TRÄDGÅRDEN
(vill läsa min FS-lärares böcker givetvis!)
JANOUCH, KATERINA:FÖRSTA ÅRET : 12 MÅNAD
(Läser hennes bok om födseln varje kväll nu...)
HAAG, MARTINA:I EN ANNAN DEL AV BROMMA
(Vardagslyx att lyssna på gudomliga Martina!)
WIKSTRÖM, OWE: LÅNGSAMHETENS LOV
(Leva enklare! Mer lugn!)
KABAT-ZINN, JON:VART DU ÄN GÅR ÄR DU DÄR
(Har redan läst, men vill lyssna på också, grym bok)
ALLEN, DAVID:FÅ DET GJORT! : SVART BÄLTE i VARDAGSEFFEKTIVITET
(Ännu en bok om att förenkla tillvaron)
LINDE, GISELA:LEV ENKLARE
(Å ännu en...)
WAHLBERG, MARIE:COACHNING FÖR FÖRÄLDRAR
(Denna titel kunde jag ju inte låta bli!)
TOREKULL, BERTIL:HISTORIEN OM IKEA
(Denna bok är till Robban!)
NICOU, MONICA:LÄK DIG SJÄLV :

(Alternativ medicin intresserar mig mkt!)
UNESTÅHL, ELENE:NLP & MENTAL TRÄNING
(Kan man aldrig få nog av)
HOUGAARD, BENT:CURLINGFÖRÄLDRAR OCH SERVICEBARN
(Mer föräldrautbildning/Inspiration)
SCHENSTRÖM, OLA:MINDFULNESS FÖR NYBÖRJARE

(Spännande...)

Vilka böcker läser du i sommar?

Sova sova sova säng säng säng

Idag hällde jag 1 dl iskallt vatten innanför tröjan. Missade munnen helt enkelt och jag kan säga att det var mindre mysigt, mer kallt faktiskt. Jag tror att det var mitt undermedvetna som fixade detta, tycke väl att jag behövde rycka upp mig lite. Småsover lite överallt nu.

Tuesday, July 08, 2008

Ååååh vilken bra film!

Så sweet film. Grymt härlig stämmning och skön musik! Filmkväll med Ben&Jerrys, en kickande bebis i magen och en underbar älskling - allt jag kan önska mig!

Tisdagstema före/efter

Har visat vissa av dessa bilder förut, men kanske inte på vårt förra badrum som var mindre snyggt! Bidrag till Tisdagstema.

Vårt gamla badrum (nere)












Vårt nya badrum (uppe)




























Sunday, July 06, 2008

Nu börjar vi ladda!

Jobbat idag. Sista veckan innan semester+laddning inför förlossningen. Ser framemot att vara ledig och få ta hand om mig själv 100%. Idag har vi hittat både vagn och bilbarnstol som vi ska hämta imorgon (snabba leveranser här i norr)! Robban har även shoppat de första babykläderna! Tänk att han hann före mig! :)

Vad har du hittat på idag?

Saturday, July 05, 2008

En rosa mage!

Det är heeeelt sjukt att inom en mycket snar framtid kommer allt förändras. Jag är helt nipprig nu och säger till Robban, "vi ska få ett EGET barn, fattaru ett EGET". :) Jag är ju helt kär i lillen nu när han buffar och har sig, tänk när jag får krama honom och gosa med honom. Oj oj...jag tror jag kommer att svimma! *kärlek*

Idag har vi en pulardag...fast förmiddagen blev mest slappedag. Lite barnvakt åt Saga och Dag, lite gitarrspel, lite mys. Men nu ska det fixas och donas. Jag har just sorterat bokhyllan (i sakta mak, vilar nästan heeela tiden) . Robert skruvar i en miljon skruvar i alla gipsskivor.

Vad hittar du på en mulen söndag som denna?

Bilden: Här är jag på min födelsedag med kameran (och magen) i högsta hugg! Magbilder har ju efterfrågats!

Gatufest

Jag och Robban åkte till sundsvall igår efter jobbet. Checka in på Hotell Knaust i en skön svit, åt på en nyöppnad italiensk restaurang (Invito), riktigt bra var det. Dessutom var vår servitör SJUKT lik Foppa så vi kände oss lite extra ompysslade...ha ha! :) Somnade tidigt och skippade gatufesten helt, grymt opartysugen nu...mer sovsugen. Dagen efter åt vi frukost på hotellet samtidigt som The Ark och Håkan Hellström, så vi fick lite gatufestfeeling ändå! :)

Idag har vi strosat lite i Sundsvall, köpt första bebissakerna...som skulle bli en vagn och en bilbarnstol men vi httade inget så det blev lite sängkläder (Lexington) till oss, + överkast och nalle (Lexington) och sängkläder (Åhlens) till Lilla Må. Se bilden!

Vad har du hittar på i helgen?

Thursday, July 03, 2008

Vilken värme!

Slutade efter lunch idag och hann med att plantera lite växter (på bilden kruka på vår altan). Var sedan på födelsedagskalas, Anton fyllde 12 idag! Grabbarna är snart tonåringar, my god! Vi bjöd mamma och pappa på grillat på kvällen. Det är ju så underbart väder ute, helt fantastiskt...men med min lille kaminkille i magen blir det sjukt varmt. Inne är det en bastu just nu, vi kan inte vädra heller eftersom Robban är hyperallergisk just nu mot gräspollen. Så svetten rinner...

Nä nu ska jag lägga mig och känna på magen. Han brukar vara grymt buffig och extra wonderful den här tiden vår lilla darling! :)

Vad händer i helgen gott folk?

Wednesday, July 02, 2008

Självkänsla!

Vi är många som har bra självförtroende men inte lika bra självkänsla. Feedback vi får i livet, från och med barndomen har oftast fokus på vad vi GÖR (vad fint du ritar, vad duktig du är på att skriva, bra jobbat osv). För att förbättra självkänslan behöver vi höra beröm för den vi ÄR. Alltså t.ex. "vad kul det är att vara med dig", "jag är så glad att du finns", "du är omtänksam".

Jag har kommit på en sak när det gäller detta. Vi är bra på att ge konkret feedback som stärker självförtroendet "du är duktig på att rita". Detta blir väldigt tydligt men bygger ej självkänsla.

Men när någon gör fel är det vanligt att feedbacken blir mycket "bred" och tar därför illa på självkänslan, t.ex: "Nu var du dum", "Du spiller alltid", "Så otroligt puckat av dig"...osv.

Hängde ni med? Håller ni med mig?

Jo och jag känner mig som en också....

Restaurangägare: När är det dags?
Jag: 29 augusti är det beräknat
Restaurangägare: Oj det måste vara en riktig häffaklump

:)

Tuesday, July 01, 2008

Allt OK!

Var hos barnmorskan idag. Allt var fint med vår lille kille och mitt järnvärde har blivit bättre (men är fortfarande lågt). Åh, jag blir så lycklig när allt går enligt planerna, han växer och verkar må fint! Hon kände på magen och kunde tydligt känna att han låg med huvudet nedåt, ännu kan han ju vrida sig så vid kollen vecka 35 får vi se om han är i läge!