Tuesday, May 22, 2007

Gå ut med soporna? Gärna!

Jag har skrivit att jag älskar designade vardagsprylkar som gör världen lite vackrare och roligare. Här intill ser du en fantastisk idé, en soptunnedekor! Helt grymt bra. Se fler mönster på www.inreda.com. Vad tycker du? Hiss eller diss?

Svårt men viktigt.

När jag får höra om människor som drabbas av stor sorg eller blir utsatta för psykiskt eller fysiskt våld ryser jag av medlidande. Människor som är mitt uppe i sorgen efter att en nära anhörig gått bort är förkrossade. En person som blivit misshandlad på något vis drabbas ofta av ett trauma som ofta tar år att "överleva". I denna stora sorg känns det ofta nattsvart och som att man tappat bort sig själv i sorgen. Livet känns svårt och hårt att leva. Ändå överlever vi.

Kanske såg du liksom jag på Outsiders igår? Det handlade om människor som drabbats av den plågsamma och i många fall förnedrande sjukdomen Tourettes syndrom. Reportern frågade en av de drabbade om han skulle vilja ta en tablett som gjorde att sjukdomen försvann. Han svarade nej. Detta var gemensamt för alla som fick frågan, "Då skulle det inte vara jag" svarade någon. Trots denna livslånga åkomma som gjorde livet svårare och hårdare så var svaret ett rungande nej. När du läser i artiklar om människor som gått igenom svåra trauman är det nästan uteslutande så att de säger att de gått starkare ur krisen. I senaste Leva kan du läsa om Linda Myron i artikeln "Det värsta och det bästa som hänt". Hon kraschar totalt efter att ha ignorerat sin kropps signaler. Trots att det "bara " är en artikel kan jag verkligen känna hennes nyvunna styrka när hon återhämtat sig. För min del var min största önskan att jag skulle vara, tänka och känna som förut, som det var, innan mitt trauma. Plötsligt en dag insåg jag att jag var något mer än förut, jag var starkare och innerligare. Denna insikt fick mig förvirrad och när tårarna kom visste jag inte om det var av lycka eller sorg. Det hade varit så mycket sorg kring det som hänt så dessa lyckokänslor, var lite "förbjudna". Jag kan väl inte vara glad för det som hänt, tänkte jag.

Men sanningen är den att jag utvecklats oerhört mycket. Denna utveckling var inte bara något som kom automatiskt, utan något jag kämpat hårt för, eftersom det var nödvändigt. Jag har tänkt tusen tankar, haft hundratals samtal, läst hyllmeter med böcker, gått kurser, gått på föreläsningar. Jag har gjort resor inåt i mig själv oräkneliga gånger. Jag blev plötsligt tvingad att se mig själv, förstå mina känslor och lära känna mig själv och mina behov på riktigt. Jag har tidigare skrivit om att det finns olika nivåer av förståelse för sig själv och andra människor. Jag behövde komma upp en nivå när det gäller att förstå min egen och andra människors kommunikation. Det är vanligt att människor skriver böcker, håller föredrag eller som jag; startar en inspirationsblogg och arbetar utåt och tar med andra på sin inre resa.

Jag är inte glad att jag har varit med om något riktigt hemskt, men jag är glad och stolt över den jag är idag och den kraft och energi jag lagt ner på att komma dit.
Det budskap jag vill sända ut till dig är att du är starkare än du tror. Denna oerhörda kraft, styrka och kapacitet finns inom dig och du kan komma åt den när du behöver den. Även om det kan komma tuffa tider så finns denna urkraft inom dig. Detta gäller vare sig det är en sjukdom, en förlust, en misshandel eller något annat. Vi överlever och förändras. Du kommer att bli starkare och du kommer att skratta igen! Tänk på att: De vackraste blommorna kräver en skogsbrand...

Tycker du att detta verkar vettigt eller tokigt? Har du själv liknande erfarenheter? Dela gärna med dig av dina tankar och erfarenheter!

Sunday, May 20, 2007

Ute och cyklar?

Ja tack! Denna underbara cykel vill jag gärna vara ute och cykla på. www.inreda.com Riktigt snygg, eller vad tycker du?







Saturday, May 19, 2007

Gör livet till ett mästerverk!

Hittade denna lista i mina gömmor:
- Oredan som jag städar upp efter ett party betyder att jag har varit omgiven av vänner.
- Skatten jag betalar betyder att jag har arbete och tjänar pengar.
- Kläderna som sitter lite tajt betyder att jag har tillräckligt att äta.
- En gräsmatta som behöver klippas, fönster som behöver putsas och rum som behöver städas betyder att jag har ett hem.
- Alla klagomål jag hör om vår regering betyder att vi bor i ett land där vi kan tala fritt.
- Folk som gapar och skriker betyder att jag kan höra.
- Högarna med tvätt och kläder att stryka betyder att jag har kläder att ta på mig.
- Trötthet och värkande muskler efter en lång dag betyder att jag har uträttat något.
- Väckarklockan som ringer tidigt på morgonen betyder att jag lever.

Wednesday, May 16, 2007

10 tips: hur man blir en glad skit!

För ett tag sen (kanske ett år) bestämde jag mig för att på allvar bli en riktigt härlig människa! Jag tror nog att jag alltid har varit en energisk och positiv tjej. Men efter insikten om att jag måste stå ut med mig själv hela livet, bli otroligt bra och nära vän med mig själv och att det var jag som hade möjligheten att göra mit liv underbart var det bara att sätta igång. Vissa har du som trogen läsare sett tidigare, men här kommer en snabbrepris + nya tips:
1) Sluta se på filmer/tv som inte ger dig en positiv känsla. Jag är fullkomligt galen i romantiska komedier med vackra tjejer och söta pojkar i. Vilka känslor vill du ha i ditt liv? Skaffa dem!
2) Samma gäller musik och böcker. Jag kör då och då musikterapi med min egengjorda skiva "happysongs".
3) Förändra det som inte fungerar i vardagen. Ex: Jag tyckte det var trist att stryka och skapade mig en ny vana, att lyssna på skitroliga och spännande talböcker samtidigt. Nu stryker jag strumpor. Typ.
4) Tänk på vad du säger. Jag har övat upp mig själv att reagera på t.ex. följande ord: Varför (ersätt med vad), Inte (skit i), Men du då (strunta i), kanske bör ska (ers. vill), leta (ers. hitta), försöka (ers. jag fixar det). Gör stor skillnad!
5) Att bråka är skittrist, har slutat med det helt i princip. Smart kommunikation är riktigt kul och för mig och mina kära närmare varandra. Hur? Ha intentionen att vilja utvecklas samt ha tålamod. Lyssna. Fråga. Coacha. Då försvinner bråken! :)
6) Att omge mig med i huvudsak positiva människor, samt att vara medveten när jag umgås med personen som tar energi för att inte släppa energi omedvetet.
7) Vardagslyx! JA! Levande blommor, färgglada disktrasor, underbart sköna märkestrosor - det gör mig gladare!
8) Ge feedback och komplimanger till så många du kan! Tala från hjärtat! Kom ihåg dig själv!
9) Skratta mycket! Spara på roliga saker som seriestrippar, roliga historier, foton och ta fram vid behov!
10) Läs inspirationsbloggen för mer inspiration och glada tankar! :)

Fyll gärna på listan med dina bästa "bli-en-glad-skit-tips":

Lite finurlig inspiration!

Böckerna Ebbas Stil och Vardagslyx!
Ljus från Voluspa, doftar ljuvligt!
Gamla/nya askar och skålar i romantisk stil
Träd för ringar
Lampan från IKEA får fungera som glasögonställ
Massa nagellack från Mavala i alla m´öjliga färger
Set med fyrkantiga skålar från Cult Design får vara ställ för diverse smink
Gamla ljuskoppar från IKEA likaså
Bland mycket annat: Nya lotionen från Voluspa!

Halsband i massor hänger på stång från IKEA är tänkt för köksredskap!

Innan vårt badrum är klart har ett fönster och en vagn från IKEA agera smink och smyckesförråd. Resten av alla saker har jag i garderoben! Lääängtar till badrummet, badkaret och bastun FETT mycket! :)



Vardagslyx: på sängbordet

Gryningslampa (ett underbart och naturligt sätt att väcka på, väckarklocka är ett idiotiskt påhitt)
Värmeljushållare (som pennställ)
Fräsha snittblommor
Massageoljor (från bodyshop och Hälsokost, en lugnande och en energigivande samt en anpassad till min Auyrveda-kroppstyp)
Näsdukar Miss Kitty
Bodybutter Miss Kitty
Halstabletter Bafucin
Dr Bach Five Flower Remedy (saves my day)
Vick
Handkräm
Nagelbandsolja
Massagefigur från Koizol

Vad har du på ditt sängbord?

Outfit

Tuesday, May 15, 2007

I love armband


Armband tycker jag är trevliga. Tyvärr använder jag det sällan eftersom jag har så smala handleder, men köper ibland något. Här är några jag hittade i garderoben. Några nyinköpta!

Monday, May 14, 2007

Hur mycket man är jag?

Allt hela vårt hem är nu täckt med en hinna av gips-/spackel-/trädamm. Det nässlar sig liksom in överallt nu när vi donar lite varstans. Men det kommer bli urtjusigt när det är klart! Min underbaring är ju en rikig handyman och fixar allt! Jag försöker hjälpa till så gott jag kan. Jag har blivit kompis med slipmaskinen nu och gått lös på trappan.

Passar ju bra med frågorna från tjejsnack nu:

Hur mycket man är du?
· Byter du glödlampa om det går en?
Ja det fixar jag allt! :)
· Tankar du bilen?
Nej, har ej körkort heller...
· Vet du vad man gör om en propp går?
Jajjemän!
· Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv?
Jag tror att jag skulle fixa det. Gjorde det när jag bodde själv.
· Fixar du stopp i handfat/duschbrunn?
Ja men helst inte.

Saturday, May 12, 2007

I love vardagslyx!

Shoppat från www.accessora.se
- Voluspa Candle Pot Summer
- Voluspa Pink Fatale Body Moisturizer
- MOR Ibiza Body Cream
- MOR Marshmallow Hand Cream
- Ms Bijoux halsband cherry drop
- MOR Ibiza Powder Puff

Har du några favoritprodukter att tipsa om?

Wednesday, May 09, 2007

Minnen: Kläder

Fram tills jag var ca 10 år så var jag totalt ointresserad av kläder. Jag var nöjd med att ärva kläder från mina bröder. Sedan fullkomligt expoloderade det. Jag har haft förmånen att få resa en hel del under min uppväxt. Jag vet inte hur många timmar jag sprunigt runt i London och Paris med mamma och pappa i släptåg för att bläddra i t-shirt stånd eller leta de där coola oranga jeansen som var så "inne". På våra resor vare sig det var Australien eller Kina så var alltid shoppingen någor av det roligaste. Under min värsta period kunde jag blunda under hela sightseeingen i ren protest mot utebliven shoppingtid. Jag och mamma har fortfarande våra små shoppingresor som är underbara. Mamma brukar skratta åt min förmåga att titta in i en affär 5 sekunder och sedan säga, "nä här finns det inget för mig eller för dig" eller rycka ut en blus ur klädsnurran som passar mamma perfekt. :)

Jag minns också hur jag klippte sönder alla jeans (det gjorde väl de flesta) för att det skulle ligga snyggt (eller så inte) över platådojorna. Jag minns också min frustration över hur otroligt fult det var med "trattbyxor" fr att senare inta en total hippielook med platådojor och hela kittet.

Idag försöker jag shoppa kläder med hög kvalité eller med hög trendfaktor på HM eller liknande för att piffa upp en outfit. Har du några spännande klädminnen?

Nästa nivå.

Jag blir smått galen av att tänka på att jag behövde en rejäl smocka, eller trauma, eller uppvaknande eller vad jag nu ska kalla det för att ta mig till nästa nivå. Innan jag nådde denna nivå så var jag superlycklig, verkligen, och jag kan då och då komma att sakna det. Jag var då på den första nivån. Okej, vad snackar jag då om?

Jo, jag vill påstå att när vi befinner oss på den första nivån så är många saker väldigt enkla, åtminstone tror vi det. Lite förenklat: Olika situationer har enkla förklaringar, kommunikation är bara ord, känslor är konkreta och människor säger det dom menar i varje situation.

Nästa nivå är mer komplicerad och helt allmänt svårare. Men samtidigt sannare. Det går liksom inte att gå tillbaka till den första nivån om man väl åkt dit. Lite förenklat: Situationer är ofta oerhört komplexa, kommunikation är en konst utan dess like, känlsor är komplicerade och har många sidor och människor säger ofta raka motsatsen av vad de menar.

Nu generaliserar jag något i dessa förenklade teorier och nivåer. Givetvis kan vi befinna oss på olika stadium inom de olika nivåerna.

Jag kan dra ett ganska tydligt exempel:
Jag går in på ett rum för att medverka i ett möte med solsken i blick och mungiporna vid örsnibbarna. Jag möts av en tvärelak snubbe som ber mig fara och flyga eftersom allt är mitt fel eftersom jag kom 5 minuter sent. På den första nivån tar jag åt mig detta. Jag tar på mig de skador som skett och ber så mycket om ursäkt och mår sedan dåligt resten av dagen, eller kanske stressar jag till möten i flera år framöver för att undvika att uppleva detta igen?

På nästa nivå förstår jag att detta är inte rimligt. Kanske blir jag rädd eftersom personen håller på att frusta sönder. Jag vet dock att detta inte har att göra med mig. Kanske har denna peron haft en fruktansvärd morgon. Kanske är han nervöd inför mötet? Kanske är han döende? Jag vet inte anledningen, men jag vet att denna ilska finns hos honom och det är hans. Jag väljer nu att inte ta den till mig. Jag ber om ursäkt att jag kom fem minuter försent och säger att jag ser framemot ett spännande och intressant möte.

Det är inte tvärenkelt att alltid lyckas med konsten att avskärma sig från denna typ av omotiverade känskoattacker. Men man vet hur det ligger till. Jag vill inte säga att jag och andra som har denna insikt "står över" andra. Det är bara en annan nivå av kommunikation som jag tycker fler borde få insikter kring. Ibland kan jag faktiskt känna att jag förstår en persons beteende bättre än personen ifråga. Det är dock inte så eftersom personens undermedvetna har 100 % koll på detta, men kommunikationen mellan det medvetna och omedvetna har inte kommit igång.

För mig kom denna insikt när jag tvingades lära känna mig själv på en djupare nivå för påbörja mitt arbete med mitt inre efter ett trauma. Det är genom detta arbete jag kommit att tycka at jag själv är en helt okej person att spendera resten av mitt liv med och en person jag vill lära känna på riktigt.

Detta är oerhört värdefullt i livet. Det är kommunikation på en högre nivå. Kommentera gärna detta! :)

Inbillningsfrisk!

Denna vecka har varit hektisk men spännande hitills. Vi har haft besök av vår nyaställda ryska som arbetar på vårt kontor i St Petersburg. Det har varit intressant men med sena kvällar med representationsmiddagar. Kul men lite tufft eftersom jag just nu är inbillningsfrisk :) med feber och eventuellt vattkoppor! Inte så tvärkul.

Bild: Från vår altan!

Saturday, May 05, 2007

Tro vilken nästa frisyr blir...vad tycker du?


Rapport...

En soft dag idag. Varit på stan och käkat lunch på Waynes samt strosat lite. Resten av dagen, tvättat och fixat i garderoben. Nu, just hemkommen från middag på Royal (trerätters med vinmeny...mycket nice) samt Spiderman 3. Helt okej filn, Kirsten är lovely! :)

Varumärkeskontroll

Hittade en rolig sak på Stureplan när jag var för att kika på Elin Klings blogg (helt underbar klädstil för övrigt, alltid snygg!). Nämligen Varumärkeskontroll där man kan se vilka varumärken olika personer föredrag. Jag måste ju göra denna lista också eftersom jag ärligt talat är lite märkesfi..eller snarare kvalitéfixerad. Det lät bra.

KLÄDER
Sneakers: Helst inte, men i så fall Nike. High heels här för det mesta, mer glamour & glädje åt folket!
Jeans: Replay, Acne, Armani
T-shirt: Armani
Underkläder: Hanky Panky såklart!

ACCESSOARER
Väska: Gucci
Plånbok: Gucci
Solglasögon: Chanel eller D&G
Klocka: Har ingen

TEKNIK
Mobiltelefon: Sony Ericsson
Tv: Samsung
Stereo: Sony

BADRUM
Tandkräm: Zendium
Tvål: BodyShop
Hårprodukt: Elnett spray
Huvudvärkstablett: Alvedon
Doft: DKNY
Hudkräm: Dove
Schampo: Redken eller Respons
Balsam: Dito

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Bon Aqua Silver Citron
Vin: Club Privado
Bröd: Kanelknäcke
Choklad: Varm choklad med marsmallows på Waynes. (var där nyss...mums)

HEMMA
Säng: Från Mio, vet ej märke
Lakan: Gärna Lexinton! Blir det i nya sovrummet. Nu IKEA.
Kylskåp: Indesit silver

FÄRDMEDEL
Bil: Svart Volvo V50, darlingen kör.
Flygbolag: SAS
Taxibolag: Inte så mycket att välja på här! Här säger vi bara: "Hej det är jag, är hos brorsan, jag vill hem" när vi beställer Taxi... ha ha!

MEDIA
Magasin: PS, Leva, Cosmo.
Tv: Sällan
Dagstidning: Kollar web
Sajt: En masse...

ÖVRIGT
Frisörsalong: Salong Beauty :)
Bank: Handelsbanden och Swedbank
Cykel: Marvil Solhaga, men vill ha denna.
Gym: Inte mycket att välja på...

Gör gärna denna lista du med, antingen som kommentar eller i din egen blogg (länka gärna till Stureplan.se). Kom ihåg att slänga in bloggadressen här om du skriver direkt i din blogg så att jag får kika!

Friday, May 04, 2007

Smart vattenflaska!

En ny smart sak från www.smartasaker.se! Text från deras sida: Har du också förgäves försökt att fylla på vattenflaskan i gymmets handfat? de flesta flaskor är jättesvåra att fylla på, de får inte plats mellan kranen och botten i små handfat. Alla står och krånglar och försöker skvätta i vatten med händerna.Här är den otroligt smarta lösningen. Flaskan som fylls på på sidan.Uppfinnaren heter Anna Axelsson och är bara 15 år. Hon störde sig på att det var så svårt att fylla sportflaskan med vatten i små handfat – så hon uppfann Binibottle och vann guld i en världsomspännande uppfinnartävling.
Go Anna!

Tuesday, May 01, 2007

Valborg!

Det var en trevlig men dramatisk kväll igår. Vi var hos min kusin som bor vid havet. Nere vid stranden tände vi brasan (sent, för att det blåste så). När brasan var tänd så började det blåsa...det vara bara tur att inte träden tog eld, grenarna i träden intill glödde. Alla sprang med vattenhinkar, vattenslangen och försökte tämja elden med krattor och liknande. Som tur var gick det bra! Vi fick, trots kylan¨och den galna elden, grilla kyckling och grönsaksspett och dricka varm choklad spetsad med Cointreau samt grilla bananer med chokladbiltar. Underbart!

www.afte.se

Nu har jag gjort en hemsida om de plågsamma/obotliga/ej smittsamma blåsorna som jag får i munnen. Jag och ca 20 % av världens befolkning... Känner du någon som har blåsorna eller själv är drabbad så kan jag varmt rekomendera: www.afte.se