Sunday, April 29, 2007

Inspirationsdagen 2007...ännu ett guldkorn!

Ännu ett guldkorn från Inspirationsdagen: Lena Pettersson. Ett riktigt energiknippe! Hon har jobbat en hel del med idrottscoachning och hade en hel del tips för att uppnå sina mål. Hon menar att de som lyckats ofta har bestämt sig. Alltså verklign BESTÄMT sig. Inte bara försöker göra något. En annan egenskap hos dem som lyckas är att de har förmågan att vara bäst när det gäller genom total fokusering.

Lena pushade också för att assa bra saker och dissa de dåliga. Med assa (förkortning för associera) menar Lena att man ska förstärka de bra sakerna. Se på alla idrottsstjärnor som har sin egen gest för att förstärka sina framgångar, Anjas sälimitaion och Brolins snurr till exempel. Andra stjärnor, exempelvis Annika Sörenstam, har mer diskereta sätt att assa, men lika effektiva. Med dissa (förkortning för dissociera ) menar Lena att man ska dissa misslyckanden för att de inte ska kunna styra en framåt. Om man fokuserar på det dåliga är det lätt att kroppen agerar som hjärnan tänker "det här klarade jag inte sist och jag kommer inte att klara det nu heller).

Så kära läsare! Testa detta! När du utfört en uppgift på jobbet på ett bra sätt, får en puss av din darling, har vattnat blommorna, har ringt ett jobbigt samtal och klarat det bra, har skippat den där kakan till kaffet eller vad den nu än må vara: Hitta ditt sätt att assa! Jubla, utbrist JA, gör segertecken, vicka på stortån - vad som helt som du känner förstärker känslan av att du lyckats och är underbar. När mindre lyckade saker händer: Dissa!

Min darling brukar trumma med fingrarna i bordet framför datorn på jobbet när det går extra bra, min gest liknar Annika Sörenstams. Tipsa gärna om förslag på tjusiga gester för att assa framgång! Du kanske själva har en gest, dela med dig av den!

Friday, April 27, 2007

Inspirationsdagen 2007...guldkorn!

Jag, mamma och min darling var på Inspirationsdagen i veckan. Jag börjar med ett guldkorn:

Enligt Lena Levander-Friström finns det många människor som är i riskzonen för att bli smärtdumma, inbillningsfriska och som har hög sjuknärvaro på jobbet! Dessa människor kallas typ A-människor och har ofta många järn i elden, är attraktiva arbetshästar med många idéer. Dessa människor organiserar och fixar för att livet ska bli mer effektivt, men tyvärr är risken stor att dessa människor blir stressade och i värsta fall utbrända. Står en typ A-människa till exempel i en kö räknar hon ut vilken kö som går snabbast genom att skanna allas vagnar på innehåll... Jag kände mig träffad! :) Typ A-människan har också en extra dag i veckan: Nåndag. Kanske försummar personen sin familj för att hon/han satsar på kariären och tänker att nåndag...då ska jag vara hemma med barnen. Men den dagen kanske aldrig kommer. Som typ A-människa gäller det att försöka vara lite coolare, sluta göra det som inte fungerar och sluta göra det som man inte mår bra av. OCH...njuta mer av livet!

Har du gjort något idag som du verkligen njutit av?

Saturday, April 21, 2007

Rapport...

Jobbat mycket i veckan men också hunnit med en helkroppsmassage, lite BodyJam, lite pulande här och där samt en hel del mys. Skönt med helg och nu blir det shopping, iI´ll be back...

Vad hittar du på i helgen?

Sunday, April 15, 2007

Modo-yra i Övik!

Idag har det varit en riktigt bra dag för min del! Under dagen har jag njutit av det fantastiska vädret, påtat i trädgården och njutit. På eftermiddagen tog jag och Robban med oss mina föräldrar och åke till Övik för att fira Modo Hockey. Det var ooootroligt! Hur mycket folk som helst och världens stämmning. Vi käkade på Olearys och även där hördes "Modo Hockey är som bästa heja heja heja modo", "sjung oh ah Kosela sjung oh ah kosela" och givetvis "SM-guld Sm.-guld SM-guld". En grymt härlig kväll i glädjens tecken! Kul att ha varit med om detta!

Saturday, April 14, 2007

Sökes: 20 % av befolkningen som drabbats av Afte - plågsamma blåsor i munnen!

Jag får då och då dessa fruktansvärda blåsor och blir helt knäckt i flera dagar, ofta över en vecka. Just nu har jag tre stycken i munnen och jag kan säga att är inte kul alls!

Det är ungefär 20% av befolkningen som får dessa blåsor och kring 15% som får blåsorna återkommande. Det finns tyvärr inget botemedel och de medel som ska lindra är inte särskillt effektiva (bara under kort tid eftersom bedövningen försvinner i munnen). När man frågar läkare och tandläkare så är ofta kunskapen begränsad och det tips jag oftast får är att borsta tänderna med Zendium + någon bedövande salva.

På Internet kan man hitta en del information men ofta kortfattad och utspridd. Därför har jag gjort en sammanställning av den information jag hittat och den erfarenhet jag har. Nu ska jag sprida denna till andra drabbade och även till personer inom sjukvården för att kanske ge något värdefullt tips och för att få feedback för att göra informationen bättre.

Om du eller någon som du känner drabbas av dessa blåsor så läs gärna min sammanställning och bidra med dina erfarenheter och kunskaper genom att kommentera här! Ett stort varmt tack på förhand!

Här är länken: http://www.inspirationsresor.se/webb/afte.php

Thursday, April 12, 2007

Bloggtips

http://bobbysbacon.wordpress.com Bobby är enligt sig själv en förvirrad kulturbög/musikalartist och han gör en riktigt sweet och underhållande blogg!

Jag och brorsan...


Rapport...

Lyssnar på just nu: Ljudboken "Gode gud ge mig tålamod, men gör det fort!" av Lasse Eriksson. Den är riktigt underhållande och att lyssna till pitemålet är förtrollande för mina öron. :)

Dagens lyckopiller: Ny kille anställd på jobbet i min grupp. Känns riktigt bra! + En svag känsla av träningsverk som känns riktigt sweet. Beror på två härliga pass igår (Body Combat + Body Jam), I love...)

Senast shoppat: 5 ljudböcker, har inte läst en bok på flera månader, lyssnar desto mer. Skönt att bara slappa och samtidigt bli smartare! :)

Dagens tanke: Lev livet för faan innan livet lever fan med dig...som man sa när man var ung och cool men det ligger mycket i det.

Vardagslyx of the day: Mat hos mammsen och pappsen både till lunch och middag. Mamma lagar så god mat och det är så härligt att slappa hemma hos dem. Dessutom blir jag löjligt lycklig över Krokusarna och Skillan i rabatten.

Tuesday, April 10, 2007

Fri som en fågel!

Hockey för hela slanten ikväll. Vi har också varit barnvakt och sett på Bolli och busat. Saga hejade på MoDo och sjöng "Hockey - Haleluja", istället för hardrock haleluja...sweet.

Vad funderar du på idag då? Själv funderar jag på konsten att känna sig fri. Alltså inte fri=singel, eller fri=jag bryr mig inte, utan fri i själen. Att vara fri att vara sitt absolut sanna jag i så stor utsträckning som möjligt, att våga vara, säga och tycka det man känner inuti. Det är mitt mål att våga vara det ännu mer och ännu tydligare. Det är så lätt att anpassa sig för mycket efter andra och att spela en roll för att passa in.

Det där med att säga vad man tycker är intressant. Det är en viktig del i att öva på att vara sig själv. Jag har kommit fram till att det finns några olika alternativ för mig. Om vi säger att jag hamnar i en situation där någon uttrycker sig klumpigt så ser jag tre alternativ:
1) Inte säga någonting (och sedan ligga på kvällen och fundera på allt smart man borde ha sagt...)
2) Att agera utan att tänka efter, vilket kan resultera i att man slänger ur sig någon opassande som sårar eller något som tar en massa kraft utan att situationen blir bättre.
3) Att verkligen känna efter, hur känns det nu och försöka uttrycka det man känner. Då kommer det sådana smarta saker...ex "När du säger så så känns det inte bra" eller "Jag känner inte att det där stämmer med vad vi kom överens om...". Det kan liksom inte bli fel.

Har du tankar kring detta? Hur kan man göra för att vinna tid för att hinna fundera på vad man vill säga, göra, känna innan man bara kör på autopiloten? Hur gör du för att känna dig fri? Dela gärna med dig av dina tankar!

Monday, April 09, 2007

Hoppas du haft en härlig helg!

Hoppas att du haft en härlig påsk! Själv har jag och Robban varit i min familjs sommarstuga med hela la familia och haft det härligt värre. Åkt pulka, lekt i snön, ätit god mat, myst framför TV:n med påskgodiset alltid i närheten... Idag har jag träffat min kära vän Rosie, gick en långpromenad och hann både med foccacia på Waynes och McFlurry på McDonalds! Alltid lika kul att snacka gamla minnen!

Monday, April 02, 2007

Utmaning antagen!

Namn: Katarina
Ålder: 26
Stjärntecken: Kräfta
Bor: Norrland
Yrke: Försäljningschef
Drömjobb: Ett arbete där jag kan coacha andra människor att ta fram sin fulla potential och kraft och där jag själv utvecklas och får använda mig av min kreativitet och energi!
Saker jag gillar att göra på fritiden: Pyssla i trädgården eller med scrapbooking/pärlor, inredning, mysa med darligen, shoppa, läsa, partaja, fiska, träna osv.
Favoritresemål: Den inre resan där målet är att lära känna mig själv bättre...där fick jag till det! :)
Musik jag tycker om: Några favvoartister är Gwen Stefani, Justin Timberlake, Pink, Lisa Ekdahl. Sedan lyssnar jag ofta på klassiskt, Hip Hop och RnB. Blandat alltså.
Favoritdryck: Grönt te med honung, vatten, Trocca. Varm choklad med marshmallows.
Favoritmat: Grillat!
Favoritfilm: Just nu; Last Holiday, den var rolig, romantisk och tänkvärd!
Favoritserie: Prison break, Desperate Houswifes
Jag samlar på: Just nu; Kraft och mod att anta mina spännande utmaningar i livet! :)
Människor som jag tycker är inspirerande: Människor som brinner för sin sak. Det syns så tydligt när ex en föreläsare verkligen tror på sitt budskap.
Om 10 år: Har jag lärt känna mig själv på ett sätt som gör att jag blir friare!
Det visste ni inte om mig: Jag är grym på slogans, har exempelvis vunnit 4 resor.
Det bästa som har hänt mig: Bland annat att jag träffat min fantastiska Robban, och även att jag träffade min livscoach + att jag hoppade på coachutbildningen!

Annika utmanade mig och jag utmanar alla som läser detta!