Saturday, March 31, 2007

Hockeyfeber

Idag har jag och Robban varit i Örnsköldsvik. Vi var på hockeymatch i Swedbank arena och såg Modo besegra HV71 med 2-1. Det var en grymt spännande match. Riktigt roligt att gå på hockeymatch, stämmningen var fantastis. Vi såg matchen från Foppas loge! Vi blev bjudna på både matchen och en tre-rätters middag av Swedbank (jag har nyligen blivit invald i deras regionala styrelse). Mycket trevligt var det! Nu ikväll har vi haft filmkväll och tittat på många snygga tjejer och en snygg kille i "John Tucker Must die". En collage-film som många andra - helt underbar alltså! :) I morgon blir det shopping i Birsta. Vad hittar du på en härlig helg som denna?

Wednesday, March 28, 2007

Coachning via telefon!

Idag har jag provat på coachning via telefon, alltså jag har själv blivit coachad. Det var ett mycket givande samtal! Jag skulle faktiskt själv kunna tänka mig att coacha över telefon trots att man missar vissa signaler via kroppsspråket och att mötet blir lite mer distanserat. Det var dock ett lugn över samtalet (trots att jag som vanligt pratar på som bara den) och en trygghet som jag tror att effekten kan bli av ett lite mer "avdramatiserat" samtal via telefonen. Dessutom är det grymt praktiskt att bara ta upp telefonen och bli coachad istället för att åka någonstans. Det skulle verkligen vara kul att själv börja coacha via telefonen, jag ska fundera på det! Några av er har ju frågat om jag har möjlighet att coacha er och en utmaning har ju ofta varit avståndet. Med coachning via telefon så är det ju löst! Jag ska fundera på detta!

Monday, March 26, 2007

Vår i luften!

Oh så enormt skönt det är ute! I helgen var det dags för det första fikat ute på altanen, med fåglarnas kvitter och grannens gitarrspel som underhållning. Vardagslyx! Helgen har i övrigt varit soft som bara den med massa movies, god mat, gott sällskap och mys! Hur ser det ut där du bor, några vårtecken ännu?

Saturday, March 24, 2007

Vardagslyx: Miljö

Att värna om vår fantastiska miljö är superviktigt. Det finns massor med tips om hur vi kan leva mer miljömedvetet. En hel del tips ger samtidigt en lite mer lyxig känsla i livet, till exempel dessa åtgärder:

Y Ta en promenad i vårsolen och lämna bilen hemma. Tänk medveten närvaro.

Y Gör i ordning ett fett lyxigt (!) städkit med läckra städhandskar, en schysst dammvippa, och andra bra städgrejor. Snygga sprayflaskor för egentillverkade städvätskor är perfekt, se exempel här.

Y Tag med en riktigt snygg tygkasse eller väska när du handlar och skippa plastpåsarna.

Y Sopsortera! Gör i ordning en ett smart och snyggt system för det som ska kastas bort. Att ha städat i sopskåpet ger absolut lite extra krydda i tillvaron... :)

Y Vädra kläderna oftare istället för att tvätta dem. De håller sin snygga längre och ger en bra känsla. Köp också miljövänliga kläder om du vill vara riktigt duktig!

Y Säsongsanpassa maten och ät smartare - få godare mat med bättre kvalité. Läs mer om det här.

Y Nu när det snart är vår, odla då själv i trädgården eller på balkongen. Grönsaker, bär, frukt, kryddor, växter, blommor - underbart härligt! Gör en lummig trädgård där fjärilar, fåglar och insekter trivs! Samt läs detta.

Y Mys med massor av värmeljus hemma och bjud hem dem du tycker om så kan du sänka temperaturen på elementen...he he...

Har du fler tips? Shoot!

Friday, March 23, 2007

Boktips

På min semester lyssnade jag på Sanna Edins bok "Sluta kämpa, börja leva". Den var riktigt intressant och den har upptagit en stor del av mina tankar sedan dess.

"Du kan välja ett helt nytt sätt att leva - som gör dig levande och vital. Det handlar om att du utgår från dig själv, det du vill och det som gör dig glad. Glädjen är en stark drivkraft som föder kraft och handling. Går det lätt så är det rätt!"

Nu ska jag försöka börja njuta lite mer, leva lite mer. Engagera mig i sådant som är viktigt. Välja (mer noga) det som ger mig mer i livet. Jag är öppen för förändring.

Tuesday, March 20, 2007

Länktips!

Jag har varit i Stockholm på mässa några dagar men är nu åter hemma. Supertrevligt att hälsa på Sussie, Tomas och Theo. En underbar familj är dom! Men nu är det skönt att vara hemma.

Här kommer en intressant artikel om EMDR, en grymt bra metod för att bota oro och ångest som jag skrivit om tidigare: http://www.expressen.se/halsa/halsoarkivet/1.601872

Wednesday, March 14, 2007

Ett litet erkännande...

Resan till Spanien var helt underbar. Innan var jag dock otroligt nervös inför flygningen. Efter ett par riktigt dåliga flygningar och annat skrot i bagaget så blev jag riktigt flygrädd för några år sedan. Under flera flygningar innan denna resa har jag haft fullt upp med att inte få panik - genom att distrahera mig själv med hjälp av att hysteriskt bläddra i tidningar, lyssna på superhög musik för att slippa höra ljuden, vägra titta ut osv. Nu inför denna flygning var min strategi att göra samma sak. Men dagen innan så träffade jag min "livscoach" och hon hjälpte mig att komma till insikten om just vikten att vara närvarande i denna situation. Det var svårt för mig att ändra strategi så nära inpå, men det kändes så rätt. Jag bestämde mig för att testa!

Under denna flygning hade jag alltså till uppgift att titta, lyssna, fundera, undersöka och känna efter samt att fokusera på att andas på ett speciellt sätt för att behålla lugnet. Timmarna innan kändes det som en enorm utmaning. Men jag gjorde det. Jag lyssnade på motorerna, tittade ut och såg flygplatsen bli mindre och mindre, kände hur kroppen reagerade. När det blev skumpigt såg jag till att andas och tänka positivt för att behålla lugnet. Det var jobbigt men samtidigt mycket mindre påfrestande än min förra teknik (då var jag helt slut flera dagar efter resan också). När vi landat var jag så otroligt stolt över mig själv. Jag hade varit DÄR, det hade givit mig trygghet. Det hade gått riktigt bra! Jag hade mått helt okej hela flygningen med mycket mindre ansträngning än tidigare.

Jag har bestämt mig för att den ologiska och överdrivna flygrädslan hos mig ska försvinna. Denna enda flygning fick mig att nå nästan dit. Flygningen hem kändes otroligt bra. Det jag gjort innan flygningen är att jag har:
Y Lyssnat på Fredrik Praestos CD "Fri från Flygrädsla" www.praesto.com
Y Fått hjälp att tänka kring detta och reda ut vad rädslan kommer ifrån
Y Lärt mig att behålla lugnet med hjlp av andningen och nya positiva tankar
Y Samt tagit Dr Bach "Five Flower Remedy" inför och under resan (fungerar tycker jag)
Har du någon fobi eller rädsla för något? Hur gör du för att det ska bli bättre? Har du några speciella knep?

Monday, March 12, 2007

Vårlängtan

Så otroligt härligt att våren börjar komma! Helt fantastiskt! Det kliar i trädgårdsfingrarna som bara den! Jag vill ut och skotta bort all snö och värma marken med hårtork så det går lite fortare...leva i nuet var det ja...hm. Okej, lite mer vinter är väl helt okej. Lite.

Friday, March 09, 2007

Leva i nuet

I en bok jag läst om hur vi svenskar är så beskriver Colin Moon www.colinmoon.com att vi svenskar ofta säger exempelvis:
- Vad god maten VAR!
- Det här VAR en trevlig kväll

...istället för att vara mer i nuet och njuta:

- Vad god den här maten ÄR!
- Vad trevligt vi HAR!

Detta ska jag försöka lyfta in i mitt liv för att öka medvetenheten om vad som händer, luktar, smakar och sker just nu! Har du fler tips på hur man kan vara mer närvarande i nuet?

Wednesday, March 07, 2007

I´m back...

Kom just hem från Spanien, har varit där och semestrat ett par veckor och njutit av gassande sol, kritvita stränder, riktigt bra shopping, njutbar mat och fantastiskt väder! Sanslöst skönt, harmoniskt och energigivande. Hela la familia var med (12 personer)! Nu ska jag göra mitt yttersta för att hålla kvar lugnet och säga "mañana mañana" lite oftare :)

Friday, March 02, 2007

Pausfågel...

Kidevitt kvidevitt... Har en liten paus just nu... Kommer att blogga i slutet på nästa vecka. Det är lite mycket just nu...med bra saker alltså! :) Skriver mer om det då. Schysst bild va? Robban har tagit den.